Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR va aduce modificari la normele metodologice privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajistilor permanente

madr-va-aduce-modificari-la-normele-metodologice-privind-organizarea-administrarea-si-exploatarea-pajistilor-permanente

Un proiect de hotarare de guvern in acest sens a fost deja supus dezbaterii publice si poate fi consultat pe site-ul institutiei.


O lege care ii priveste in mod direct pe crescatorii de animele va suferi unele modificari in viitorul apropiat, MADR elaborand un proiect de hotarare privind modificarea si completarea Normelor metodologice privind organizarea, administrarea si exploatarea pajistilor permanente.
 
Proiectul aflat in dezbatere publica prevede ca modul de calcul al redeventei/chiriei se stabileste de catre autoritaţile administratiei publice locale, iar concesionari pot fi doar crescatorii care au animalele inscrise in RNE.
 
„Calitatea de concesionar/locatar o au crescatorii de bovine, ovine, caprine si ecvidee, persoane fizice/juridice, avand animalele inscrise in RNE. Atribuirea contractului de concesiune a pajistilor aflate in domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale se face prin organizarea unei licitatii publice, cu respectarea prevederilor Ordonantei de urgenţa a Guvernului nr. 54/2006 cu privire la concesionarea bunurilor aflate in proprietate publica, cu modificarile ulterioare. Modalitatea de acordare a contractului de inchiriere a pajistilor aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale se face prin procedura licitatiei publice” se precizeaza in document.
 
De asemenea, se mai precizeaza ca „in vederea incheierii contractelor de inchiriere sau concesiune a pajistilor aflate in domeniul public/privat al comunelor, oraselor, respectiv al municipiilor, crescatorii de animale din cadrul colectivitatii locale, depun la compartimentul functional din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale, documente care atesta ca detin animale din speciile bovine, ovine, caprine si ecvidee, inscrise in RNE, pentru care solicita pentru pasunat suprafete de pajisti”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„In cazul solicitarii unei suprafete de pajisti aflata in proprietatea publica/privata a unitatilor administrative teritoriale in vederea utilizarii in comun de catre o forma asociativa legal constituita, reprezentantul legal al aceasteia depune o cerere la compartimentul functional din cadrul primariei, insotita de o lista nominala ce cuprinde documente care atesta ca fiecare membru detine animale din speciile bovine, ovine, caprine si ecvidee, inscrise in RNE si suprafata agricola care revine fiecarui membru pentru utilizare proportional cu numarul de UVM, cu acceptul fiecarui membru, iar contractul se incheie in conditiile legii”, se mai precizeaza in proiectul de act normativ.
 
De asemenea, membrii formei asociative nu pot depune in mod individual cerere de solicitare pajiste aflata in proprietatea publica/privata a unitatii administrative teritoriale, daca si-au dat acceptul de a aplica prin intermediul formei asociative.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016