Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR va aduce modificari la normele metodologice privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajistilor permanente
Un proiect de hotarare de guvern in acest sens a fost deja supus dezbaterii publice si poate fi consultat pe site-ul institutiei.
O lege care ii priveste in mod direct pe crescatorii de animele va suferi unele modificari in viitorul apropiat, MADR elaborand un proiect de hotarare privind modificarea si completarea Normelor metodologice privind organizarea, administrarea si exploatarea pajistilor permanente.
Proiectul aflat in dezbatere publica prevede ca modul de calcul al redeventei/chiriei se stabileste de catre autoritaţile administratiei publice locale, iar concesionari pot fi doar crescatorii care au animalele inscrise in RNE.
„Calitatea de concesionar/locatar o au crescatorii de bovine, ovine, caprine si ecvidee, persoane fizice/juridice, avand animalele inscrise in RNE. Atribuirea contractului de concesiune a pajistilor aflate in domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale se face prin organizarea unei licitatii publice, cu respectarea prevederilor Ordonantei de urgenţa a Guvernului nr. 54/2006 cu privire la concesionarea bunurilor aflate in proprietate publica, cu modificarile ulterioare. Modalitatea de acordare a contractului de inchiriere a pajistilor aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale se face prin procedura licitatiei publice” se precizeaza in document.
De asemenea, se mai precizeaza ca „in vederea incheierii contractelor de inchiriere sau concesiune a pajistilor aflate in domeniul public/privat al comunelor, oraselor, respectiv al municipiilor, crescatorii de animale din cadrul colectivitatii locale, depun la compartimentul functional din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale, documente care atesta ca detin animale din speciile bovine, ovine, caprine si ecvidee, inscrise in RNE, pentru care solicita pentru pasunat suprafete de pajisti”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
„In cazul solicitarii unei suprafete de pajisti aflata in proprietatea publica/privata a unitatilor administrative teritoriale in vederea utilizarii in comun de catre o forma asociativa legal constituita, reprezentantul legal al aceasteia depune o cerere la compartimentul functional din cadrul primariei, insotita de o lista nominala ce cuprinde documente care atesta ca fiecare membru detine animale din speciile bovine, ovine, caprine si ecvidee, inscrise in RNE si suprafata agricola care revine fiecarui membru pentru utilizare proportional cu numarul de UVM, cu acceptul fiecarui membru, iar contractul se incheie in conditiile legii”, se mai precizeaza in proiectul de act normativ.
De asemenea, membrii formei asociative nu pot depune in mod individual cerere de solicitare pajiste aflata in proprietatea publica/privata a unitatii administrative teritoriale, daca si-au dat acceptul de a aplica prin intermediul formei asociative.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura