Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR vrea parteneri pentru elaborarea PNS 2021 - 2027

madr-vrea-parteneri-pentru-elaborarea-pns-2021-2027

Comisia Europeana deja a prezentat pachetul legislativ al Politicii Agricole Comune pentru perioada 2021 - 2027, asadar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vrea noi parteneri pentru elaborarea Planului National Strategic 2021 - 2027.


Alcatuirea Planului National Strategic se va realiza cu respectarea transparentei cadrului institutional si cadrului juridic aplicabil.
 
Elaborarea, implementarea, monitorizarea si evaluarea documentelor de programare nationala trebuie sa respecte principiul european al parteneriatului. Statul membru trebuie sa organizeze si sa recunoasca un parteneriat care sa includa urmatoarele categorii de parteneri:
1. Autoritati publice relevante regionale si locale competente;
2. Parteneri economici si sociali;
3. Autoritati competente in domeniul mediu si clima;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
4. Organisme relevante care reprezinta societatea civila si, dupa caz, organismele responsabile cu promovarea incluziunii sociale, a drepturilor fundamentale, a egalitatii de gen si a nediscriminarii.
 
Propunerile emise de partenerii care vor fi cooptati trebuie sa fie in acord, si sa ia in considerare Noul model de livrare PAC care pune accent pe performanta din perspectiva stabilitatii strategiei propuse astfel incat Romania sa poata implementa Planul National Strategic intr-un mod eficient fara a exista devieri care pot conduce la eventuale corectii financiare.

In vederea respectarii principiului parteneriatului vor fi constituite structuri parteneriale cu rol consultativ, pentru stabilirea si prioritizarea actiunilor care vor fi incluse in noile programe cu finantare europeana, constituite sub umbrela Comitetului Consultativ Tematic PNS. In cadrul acestui comitet consultativ vor fi organizate mai multe grupuri de lucru subsecvente, pe urmatoarele domenii de interes aferente obiectivelor specifice:
Agricultura;
Industrie alimentara;
Siguranta si securitate alimentara;
Mediu si clima;
Tineri fermieri;
Ocupare si incluziune sociala, inclusiv LEADER;
Cercetare, inovare, transfer de cunostinte.

In acest sens, MADR-AM PNDR lanseaza procesul de selectie a partenerilor pentru Planul National Strategic. Entitatile interesate in participarea activa la procesul de programare pentru perioada 2021-2027 in unul sau mai multe grupuri de lucru mentionate anterior sunt invitate sa transmita scrisori de intentie in acest sens pe adresa parteneri.pns@madr.ro pana la data de 31 iulie 2019, ora 1700.
 
Scrisorile de intentie vor fi analizate la nivelul ministerului pe baza urmatoarelor criterii: reprezentativitatea organizatiei (numar de membri, aria de acoperire sectoriala), relevanta sectorului pe care il reprezinta organizatia din perspectiva politicii agricole si/sau activitatea desfasurata pana in prezent (de ex. Comitet de Monitorizare SAPARD, PNDR 2007-2013 sau PNDR 2014-2020, consultari europene/regionale/nationale organizate de MADR sau alte institutii, etc.), conform metodologiei anexate.

METODOLOGIE privind selectarea partenerilor in vederea constituirii grupurilor tematice pentru elaborarea Planului National Strategic 2021-2027

Art. 1. (1) Se instituie Comitetul Consultativ Tematic pentru Planul National Strategic 2021-2027 (CCT PNS), in scopul de a asigura eficienta, eficacitatea si corectitudinea elaborarii acestuia.
(2) CCT PNS este o structura nationala de tip partenerial, fara personalitate juridica, cu rol decizional strategic in procesul de elaborare a PNS, care se constituie cu respectarea principiului european al parteneriatului si in conformitate cu propunerea de Regulament privind elaborarea planurilor strategice.
(3) Partenerii in CCT PNS sunt reprezentati in conformitate cu principiul european al parteneriatului si sunt desemnati in urma consultarii cu reprezentanti ai autoritatilor publice centrale, regionale si locale relevante, si organizarii unui proces de selectie transparent al membrilor din cadrul organizatiilor societatii civile, partenerilor economici si sociali care isi desfasoara activitatea in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, industriei alimentare, protectiei mediului, precum si organismelor relevante care reprezinta societatea civila si, dupa caz, organismelor responsabile cu promovarea incluziunii sociale, a drepturilor fundamentale, a egalitatii de gen si a nediscriminarii.

Art. 2. (1) - Selectarea entitatilor juridice private/publice relevante pentru domeniile ce fac obiectul PNS se realizeaza printr-o procedura transparenta, fiind luate in considerare urmatoarele criterii principale:
a) Relevanta sectorului in care isi desfasoara activitatea organizatia din perspectiva politicii agricole comune. In acest sens, au fost identificate, fara a se limita la, urmatoarele sectoare relevante:
1. agricultura (sector zootehnic si sector vegetal);
2. industrie alimentara;
3. imbunatatiri funciare;
4. silvicultura;
5. pomicultura;
6. infrastructura rurala;
7. patrimoniu cultural;
8. protectia mediului;
9. instrumente financiare;
10. activitati non-agricole (IMM-uri, turism, mestesugarit, etc.);
11. integrare sociala, egalitate de gen si nediscriminare;
12. LEADER;
13. cercetare inovare si transfer de cunostinte.
14. siguranta si securitate alimentara.

b) Reprezentativitatea organizatiei in cadrul sectorului in care isi desfasoara activitatea (numar membri, aria de acoperire sectoriala);

c) Activitatea organizatiei desfasurata pana in prezent, inclusiv in implementarea PNDR 2007-2013 si PNDR 2014-2020.

(2) Autoritatile publice centrale relevante pentru domeniile ce fac obiectul Planului Strategic National sunt membre de drept, si reprezinta, fara a se limita la, urmatoarele sectoare:
1. Agricultura;
2. Dezvoltare regionala;
3. Sanitar veterinar si siguranta alimentelor;
4. Protectia mediului, ape si paduri;
5. Integrare sociala, egalitate de gen si nediscriminare;
6. Managementul fondurilor europene;
7. Cercetare;
8. Intreprinderi mici si mijlocii;
9. Cultura;
10. Turism.
Art. 3. (1) Pentru selectia membrilor CCT PNS se constituie un Comitet de selectie format din 7 membri, din care 6 reprezentanti ai Directiei Generale pentru Dezvoltare Rurala - Autoritatea de Management pentru PNDR  (AM PNDR) la nivel de director general/director general adjunct/director si un reprezentant al Directiei Generale Politici Agricole (DGPA) la nivel de director general/director.
(2) In situatia in care un membru al Comitetului de selectie, din motive obiective, precum: delegatie, concediu legal de odihna, concediu medical, alte tipuri de concedii legale, nu isi poate indeplini atributiile, directorul general al AM PNDR/directorul general al DGPA nominalizeaza un supleant, la nivel de sef serviciu/sef birou.
(3) Secretariatul Comitetului de selectie se asigura de AM PNDR - Directia metodologie, monitorizare, coordonare si evaluare.
(4) Comitetul de selectie poate solicita structurilor din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si institutiilor publice care gestioneaza fiecare din sectoarele relevante o lista a asociatiilor/organizatiilor care isi desfasoara activitatea in domeniul respectiv, in vederea asigurarii unui proces de selectie echitabil.
Art. 4. (1) Membrii CCT PNS vor fi selectati, pe baza prezentei proceduri in urma exprimarii interesului acestora si cu conditia indeplinirii criteriilor de selectie.
(2) MADR va publica pe pagina de internet a institutiei anuntul privind lansarea procesului de selectie a partenerilor relevanti pentru domeniile ce vor face obiectul PNS. Partenerii vor fi alesi dintre entitatile care raspund solicitarilor si indeplinesc criteriile de selectie prevazute la art. 2 alin. (1).
Art. 5. (1) Asociatiile/organizatiile/entitatile selectate sa faca parte din CCT vor fi informate ulterior cu privire la rezultatul procesului de selectie, in scris, solicitandu-se, totodata nominalizarea unui reprezentant, la nivel de conducere al asociatiei/organizatiei.
(2) In situatia in care o asociatie/organizatie/entitate nu transmite nominalizarea in termen de 5 zile de la primirea solicitarii, se considera ca aceasta renunta la intentia exprimata.
(3) Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va solicita autoritatilor publice centrale relevante pentru domeniile ce fac obiectul Planului Strategic National enuntate la art. 2 alin (2), desemnarea reprezentantilor in vederea constituirii CCT PNS.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016