Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: Canalul Siret-Baragan va fi realizat pana in 2027

ministrul-agriculturii-canalul-siret-baragan-va-fi-realizat-pana-in-2027

In urmatorii patru ani, Canalul Siret-Baragan va fi realizat pana la kilometrul 23. Aceasta operatiune este o investitie de anvergura, dar care "va scoate din ghearele secetei" suprafete de teren din zona respectiva, potrivit ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


In prezent, aceast proiect se afla la faza de nota conceptuala si se planuieste sa fie realizat pe portiuni. Astfel, pana in anul 2027 Canalul Siret-Baragan va fi realizat pana la kilometrul 23.
 
"Canalul Siret-Baragan este un obiectiv de actualitate si am pornit pe drumul realizarii acestei investitii. Suntem la faza de nota conceptuala, stim foarte bine ca termenele acestea sau mai bine zis etapele de pregatire a unei investitii pe care trebuie sa le parcurgem cer timp intre nota conceptuala si ordinul de incepere a lucrarilor. 
 
Canalul nu il putem face decat pana la kilometrul 23. Am stabilit sa-l facem pe portiuni, pentru ca altfel nu avem cum, iar pana in anul 2027 vrem sa il facem pana la kilometrul 23. Este o investitie de anvergura. Acum el este finalizat pana la kilometrul 5,2 si de aici incolo sunt foarte multe lucrari de facut, cu volume mari de munca", a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Proiectul are doua etape de abordare. Prima se axeaza pe realizarea Canalului pana la kilometrul 50, unde va dura timp. Etapa de abordare are analizele tehnice ce se pot desfasura pana la acest kilometru, iar de la kilometrul 50 pana la kilometrul 191 nu s-au gasit documentatii tehnice, potrivit ministrului Agriculturii.
 
Aceasta investitie ar ajuta la irigare prin udarea gravitationala pe partea stanga a canalului. Astfel, exista posibilitatea de a scoate suprafetele afectate din seceta. 
 
De asemenea, Petre Daea a sustinut ca sistemul de irigatii este un sector de mare importanta pe care il urmareste. In aceasta saptamana se va aproba desfasurarea programului de investitii in sectorul de irigatii prin Hotarare de Guvern.
 
In Planul National Strategic este cuprinsa suma de 500 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului secundar de irigatii si pentru realizarea sistemelor locale. Cu acest ajutor se vor putea utiliza toate resursele de apa existente, cu repectarea principiilor de reducere a consumului de energie si de eliminare a pierderilor de apa.
 
"Din acest punct de vedere obiectivele de investitii se deruleaza in aceasta directie, impermeabilizandu-se canale de distributie sau canalele de aductiune, iar fermierii prin masura aceasta de reabilitare a sistemului secundar, care este alimentata cu bani europeni, spuneam de 500 de milioane de euro, sa poata sa se doteze cu instalatiile necesare in asa fel incat sa putem aduce apa la plante si s-o valorificam in productie, eliminandu-se pierderile de orice fel", a adaugat ministrul Agriculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016