Publicat in: Legislatie
Ministrul Agriculturii: Nu avem niciun eurocent in PNRR
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Chesnoiu, a declarat ca agricultura Romaniei nu are niciun eurocent in Planul National de Redresare si Rezilienta. De asemenea, acesta a subliniat faptul ca toata lumea trebuie sa constientizeze necesitatea modificarii acestui lucru.
"Sper ca in al 12-lea ceas sa se trezeasca toata lumea si sa constientizeze ca trebuie sa modificam Planul National de Redresare si Rezilienta in care agricultura Romaniei nu are niciun eurocent. Avem zero euro in PNRR, trebuie sa il modificam, sa ducem banii catre irigatii, catre desecare, catre depozite de alimente", a spus ministrul Chesnoiu, la finalul unei vizite efectuata in comuna Rafov.
 
Necesitatea investitiilor in sisteme de irigatii, sisteme antigrindina si de stimulare a precipitatiilor este mare. Ministrul Agricultutii a tinut sa sublinieze faptul ca Romania se afla in al treilea an de testare a tehnologiei cu insamantarea norilor prin avioane specializate, daca vor exista fonduri se vor cumparata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
"La inceputul anului aveam in lucru 29 de sisteme noi de irigatii, patru deja le-am inaugurat si le-am receptionat, ele functioneaza, anul acesta vom mai repeptiona inca 20 si lucram la documentatii astfel incat sa marim cat mai mult suprafata irigata din Romania. 
 
De cealalta parte, avem programul pentru stimularea precipitatiilor si combaterea grindinei, unde in anul 2022 vom pune in functiune 25 de noi grupuri de combatere a grindinei.
 
Trebuie sa investim in stimularea precipitatiilor, suntem deja in al treilea an de testare a tehnologiei cu insamantarea norilor prin avioane specializate si, daca avem fondurile necesare, le vom cumpara", a adaugat Adrian Chesnoiu.
 
In Romania, anual se arunca aproximativ 2 miliarde de kilograme de alimente. Ministrul Agriculturii a predat din nou pentru educarea consumatorilor in ceea ce priveste risipa alimentara. 
 
"Aceste alimente, cele care mai indeplinesc conditiile sanitar-veterinare si conditiile de consum, pot fi donate, pe de o parte, ONG-urilor, cantinelor, bisericii si pot fi consumate de cei care cu adevarat au nevoie. 
 
Am gasit in Ministerul Agriculturii un videoclip de informare realizat de colegii din Ministerul Agriculturii in 2020 si l-am preluat pentru a fi difuzat in continuare pentru ca eu cred ca suntem din acea generatie in care trebuie sa eliminam mitul mesterului Manole. 
 
Ce s-a facut bine inainte trebuie sa continuam si ceea ce avem de facut mai departe, sa punem umarul sa ducem mai inainte. Cred in educarea consumatorilor, mai ales in aceasta perioada in care vedem ca aceste costuri la alimente au crescut (...), trebuie sa fim mult mai atenti atunci cand cumparam si sa luam strictul necesar gandindu-ne ca altii au nevoie de acele alimente. 
 
Daca se diminueaza risipa alimentara, atunci creste volumul de alimente existent pe piata si preturile automat scad", a mai argumentat ministrul Adrian Chesnoiu.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

MADR desfiinteaza institutii
MADR desfiinteaza institutii
Actul normativ reglementeaza o serie de "masuri care sa vina in sprijinul fermierilor, prin...
MADR: Noi obligatii in sectorul agroalimentar
MADR: Noi obligatii in sectorul agroalimentar
MADR aduce in discutie proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice...
Ordin MADR: Se schimba conditiile pentru ANTZ
Ordin MADR: Se schimba conditiile pentru ANTZ
Avand in vedere conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca fermierul pentru ANTZ in cazul...
MADR: Se instituie prohibitia pentru pescuit
MADR: Se instituie prohibitia pentru pescuit
Pescuitul recreativ sau sportiv in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace...

Ultima ora

Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
In acest sens, cea mai importanta prevedere a legii este cea referitoare la durata minima a...
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si cea a Municipiului...
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Adesea rosiile sunt integrate in rotatia culturilor. Astfel, contribuie la sanatatea solului si...
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Initial, instrumentul trebuia sa furnizeze date clare despre piata laptelui in orice moment...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton