Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Modificari privind inregistrarea fermierilor in agricultura ecologica
In cursul zilei de marti, 27 mai, a fost publicat in Monitorul Oficial nr 301, Ordinul nr 378/2013 al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu privire la modificarea si completarea regulilor stabilite pentru inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.
Pentru a practica agricultura ecologica, fermierii vor fi nevoiti sa isi inregistreze activitatea la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cu ajutorul Directiilor pentru Agricultura judetene si cele ale municipiului Bucuresti, pana in data de 31 august inclusiv, a fiecarui an.
Agricultorii trebuie sa stie, ca prin acest Ordin, a fost modificata si inregistrarea operatorilor care valorifica produse rezultate din livezile razlete taranesti. Inregistrarea se va face dupa prevederile art. 68 din Regulamentul Comisiei Europene nr 889/2008, din data de 5 septembrie (2008), in care sunt stabilite normele de aplicare ale Regulamentului nr 834/2007 al Consiliului in ceea ce priveste productia ecologica si etichetarea produselor ecologice, in vederea subcontractarii.
Pentru aceasta sunt necesare, in primul rand lista subcontractantilor si a proprietarilor terenurilor cu pomi razleti, acestia fiind supusi sistemului de control, in al doilea rand trebuie sa existe un acord scris prin care subcontractantii isi supun exploatatia sistemului de control, iar in al treilea rand existenta unui sistem corespunzator al documentelor contabile prin intermediul caruia sa se poata asigura trasabilitatea produselor.
Inca un lucru important este acela ca subcontractantii vor fi trecuti in Fisa de inregistrare a procesatorilor in agricultura ecologica sau in Fisa de inregistrare a comerciantilor de produse ecologice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura