Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi precizari referitoare la Legea viei si vinului

noi-precizari-referitoare-la-legea-viei-si-vinului

Noul sistem de autorizatii impus de respectiva lege nu va duce la pierderea drepturilor de plantare de catre viticultorii care beneficiaza de ele in prezent.


Referindu-se la prevederile noii Legi a viei si vinului care a primit recent aviz favorabil din partea Comisiei de Agricultura a Camerei Deputatilor, reprezentantii Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicole precizeaza ca viticultorii nu vor pierde drepturile de plantare/replantare pe care le au in prezent, odata cu intrarea in vigoare a noului sistem de autorizatii pentru plantarile de vita de vie introdus de Comisia Europeana din 2016, acestea urmand a fi transformate in autorizatii de plantare.
 
Pentru Romania, noul sistem privind drepturile de plantare/replantare, care introduce conceptul de autorizatii de plantare, ce vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016, nu reprezinta o piedica in calea dezvoltarii sectorului vitivinicol si, implicit, in accesarea masurii de reconversie/restructurare, deoarece, drepturile de plantare/replantare existente in acest moment, aflate in portofoliul viticultorilor, vor fi transformate in autorizatii de plantare, se arata intr-un comunicat al ONIV.
 
Sistemul autorizatiilor de plantare instituit de Comisia Europeana prin Reg. 1308/2013 raspunde intru totul nevoilor de protectie a Denumirilor de Origine Controlate/Indicatiilor Geografic Protejate (DOC/IGP), punand un accent important pe optiunile exprimate de asociatiile profesionale care gestioneaza si protejeaza DOC/IGP, mai sustin reprezentanĊ£ii ONIV.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
AceĊŸtia adauga ca noul sistem de autorizare ofera sectorului vitivinicol european si, implicit romanesc, o flexibilitate in ceea ce priveste cresterea treptata a productiei si, totodata, lasa la latitudinea fiecarui stat membru sa implementeze anumite mecanisme de salvgardare, in functie de specificitatea sectorului vitivinicol al statului, tinandu-se cont de eventualele riscuri in anumite zone de productie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016