Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Norme metodologice noi pentru Legea viei si vinului
Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ii revine rolul de autoritate competenta privind elaborarea si aprobarea reglementarilor specifice productiei, procesarii, imbutelierii si etichetarii produselor vitivinicole in vederea comercializarii.
Prin acest act normativ se armonizeaza legislatia nationala cu legislatia Uniunii Europene in sectorul vitivinicol, in sensul mentinerii stabilitatii cadrului institutional cu rol si atributii in elaborarea strategiilor in domeniul vitivinicol precum si asigurarea fluentei in derularea masurilor, programelor si proiectelor de dezvoltare pe termen mediu si lung in viticultura.
Totodata, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ii revine rolul de autoritate competenta privind elaborarea si aprobarea reglementarilor specifice productiei, procesarii, imbutelierii si etichetarii produselor vitivinicole in vederea comercializarii, in special a vinurilor de calitate, cu Denumire de Origine Controlata, Indicatie Geografica si a vinurilor varietale cu denumire de soi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
De asemenea, se stabilesc atributiile si responsabilitatile structurilor MADR implicate in implementarea prevederilor legale, respectiv Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol si Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole, dupa cum urmeaza:
- atributiile O.N.V.P.V., ca structura care asigura gestionarea la nivel national, Registrul Plantatiilor Viticole, precum si Sistemul Informatic National al Viei si Vinului, instrument de baza pentru punerea in aplicare a masurilor de sprijin in sectorul vitivinicol, a potentialului de productie, D.O.C. si I.G. si a mentiunilor traditionale pentru produsele vitivinicole;
- atributiile I.S.C.T.V., care asigura supravegherea aplicarii legii in realizarea productiei de struguri, de vinuri si alte produse vitivinicole si sunt abilitati in executarea controalelor oficiale pentru asigurarea calitatii si conformitatii produselor.
Actul normativ detaliaza gestiunea si controlul pietei vitivinicole, a reglementarii procedurii nationale in ceea ce priveste protectia I.G. si D.O.C. atat la nivelul Uniunii Europene cat si la nivel national, in concordanta cu prevederile Legii nr. 164/2015.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.75 din 8 voturiUltima ora