Noua Lege a apiculturii, promulgata. Amenzi mai mari pentru zahar in miere
Noua Lege a apiculturii a fost promulgata de presedintele Romaniei. Actul contine amenzi mai mari pentru cei care pun zahar in mierea de albine.
In forma adoptata de Parlament luna trecuta se specifica faptul ca mierea este definita ”substanta naturala dulce produsa de albine Apis mellifera din nectarul plantelor sau din secretiile sectiunilor vii ale plantelor sau din excretiile, pe sectiunile vii ale plantelor, ale insectelor care se hranesc prin suctiune din plante, si pe care albinele le colecteaza, le transforma, combinandu-le cu substante proprii specifice, le depoziteaza, le deshidrateaza, le aduna si le lasa in faguri pentru a se macera si a se maturiza”.
Producatorii, procesatorii si comerciantii sunt obligati sa afiseze vizibil pe eticheta tara de origine pentru mierea de albine, dar si daca este vorba de amestecuri de miere, cu precizarea provenientei. De asemenea, nu se poate scrie pe borcanul de miere ”produs romanesc” daca nu sunt respectate prevederile din Legea 168/2017.
De asemenea, medicii veterinari oficiali de la nivelul directiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor sunt obligati sa efectueze supravegherea si controlul oficial al modului in care producatorii si procesatorii realizeaza procesarea mierii si sa recolteze probe in vederea efectuarii analizelor de laborator.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Noua lege stabileste si o lista lunga de amenzi, de la 50-100 de lei pentru cei care nu au completat carnetul de stupina pana la 30.000-40.000 de lei pentru ”producatorii, procesatorii si comerciantii care comercializeaza cu buna stiinta, miere de albine cu adaosuri de zaharuri exogene sau alte substante interzise (...), si dupa caz, suspendarea pe timp de 12 luni a documentului de autorizare/inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor”.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>