Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Principalele prevederi ale proiectului de lege privind infiintarea garzilor forestiere

principalele-prevederi-ale-proiectului-de-lege-privind-infiintarea-garzilor-forestiere

Proiectul de Hotarare a Guvernului privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Garzilor forestiere este disponibil pe pagina de Internet a Ministerului Mediului si se afla in dezbatere publica pana pe data de 19 august.


Conform documentului, controalele silvice si cinegetice ar urma sa fie  efectuate la nivel central si local de Garzile forestiere, entitati in cadrul carora numarul de posturi preconizat se ridica la 617 persoane, dintre care 545 va fi reprezentat de personalul silvic cu atributii de control si implementare.
 
Potrivit documentului, activitatea Garzilor va fi coordonata tehnic la nivel central de catre autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura prin secretarul de stat pentru paduri si prin structura care coordoneaza activitatea in domeniul silvic si cinegetic din cadrul acesteia.
 
Garzile coopereaza cu institutii cu atributii similare din alte state, pe baza tratatelor internationale la care Romania este parte, a protocoalelor incheiate sau pe baza de reciprocitate, precum si cu organisme internationale de drept public si/sau privat din cadrul Uniunii Europene in cauzele de interes comun sau in ceea ce priveste derularea proiectelor/programelor internationale.
 
In ceea ce priveste structura organizatorica a Garzilor forestiere, numarul de posturi este de 617, din care: 545 posturi pentru personal silvic cu atributii de control si implementare si 72 de posturi pentru persoane cu atributii auxiliare domeniului (din care 18 posturi pentru persoane cu pregatire juridica, 18 posturi pentru persoane cu pregatire economica si 36 posturi pentru persoane de diferite specialitati — resurse umane, achizitii, investitii, administrativ).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Garzile forestiere vor acoperi toate cele 43 de judete, plus Municipiul Bucuresti, si vor fi organizate in noua sedii deschise in: Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Focsani, Oradea, Ploiesti, Rm. Valcea, Suceava si Timisoara. Cele mai multe posturi vor fi la Garda forestiera Suceava (94 din care 86 personal silvic), urmata de Garda forestiera Brasov (90 posturi; 82 personal silvic) si Garda forestiera Cluj (70 posturi; 62 personal forestier). Pe de alta parte, Garzile forestiere din Oradea, Ploiesti si Bucuresti vor avea mai putini angajati.
 
Personalul tehnic de specialitate din cadrul Garzilor indeplineste atributiile agentilor constatatori prevazute de lege, in acest sens constata faptele ce pot constitui infractiuni sau contraventii in domeniul silvic si de vanatoare, sesizeaza de indata organele de cercetare penala, iar pentru faptele contraventionale aplica sanctiuni, cu respectarea prevederilor legale privind regimul contraventiilor.
 
Agentii constatatori vor avea dreptul sa aiba acces deplin, in conditiile legii, in terenurile care fac parte din fondul forestier, indiferent de natura proprietatii, in sediile persoanelor juridice sau in incintele in care se desfasoara o activitate din domeniul silviculturii sau cinegetic, sa controleze modul de producere, depozitare, circulatie a materialelor lemnoase, in toate locurile si spatiile in care se desfasoara activitatea operatorilor economici, sa legitimeze, in vederea stabilirii identitatii, persoanele care incalca dispozitiile legale din domeniul silviculturii sau cinegetic.
 
De asemenea, personalul Garzilor forestiere cu atributii de control trebuie sa participe, impreuna cu organele de politie, in vederea efectuarii primelor cercetari privind persoanele suspecte de savarsirea unor fapte incadrate ca infractiuni de legislatia silvica sau cinegetica, sa confiste sau sa retina in vederea confiscarii, pe baza constatarilor efectuate, bunurile folosite ori rezultate in urma savarsirii faptelor ilegale, sa participe, impreuna cu organele competente, la controlul specific si sa actioneze cu echipe de interventie mobile in baza informatiilor proprii sau transmise de structurile cu atributii specifice ale statului, inclusiv in punctele vamale si cele de trecere a frontierei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016