Publicat in: Legislatie
Principalele prevederi ale proiectului de lege privind infiintarea garzilor forestiere
Proiectul de Hotarare a Guvernului privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Garzilor forestiere este disponibil pe pagina de Internet a Ministerului Mediului si se afla in dezbatere publica pana pe data de 19 august.
Conform documentului, controalele silvice si cinegetice ar urma sa fie  efectuate la nivel central si local de Garzile forestiere, entitati in cadrul carora numarul de posturi preconizat se ridica la 617 persoane, dintre care 545 va fi reprezentat de personalul silvic cu atributii de control si implementare.
 
Potrivit documentului, activitatea Garzilor va fi coordonata tehnic la nivel central de catre autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura prin secretarul de stat pentru paduri si prin structura care coordoneaza activitatea in domeniul silvic si cinegetic din cadrul acesteia.
 
Garzile coopereaza cu institutii cu atributii similare din alte state, pe baza tratatelor internationale la care Romania este parte, a protocoalelor incheiate sau pe baza de reciprocitate, precum si cu organisme internationale de drept public si/sau privat din cadrul Uniunii Europene in cauzele de interes comun sau in ceea ce priveste derularea proiectelor/programelor internationale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In ceea ce priveste structura organizatorica a Garzilor forestiere, numarul de posturi este de 617, din care: 545 posturi pentru personal silvic cu atributii de control si implementare si 72 de posturi pentru persoane cu atributii auxiliare domeniului (din care 18 posturi pentru persoane cu pregatire juridica, 18 posturi pentru persoane cu pregatire economica si 36 posturi pentru persoane de diferite specialitati — resurse umane, achizitii, investitii, administrativ).
 
Garzile forestiere vor acoperi toate cele 43 de judete, plus Municipiul Bucuresti, si vor fi organizate in noua sedii deschise in: Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Focsani, Oradea, Ploiesti, Rm. Valcea, Suceava si Timisoara. Cele mai multe posturi vor fi la Garda forestiera Suceava (94 din care 86 personal silvic), urmata de Garda forestiera Brasov (90 posturi; 82 personal silvic) si Garda forestiera Cluj (70 posturi; 62 personal forestier). Pe de alta parte, Garzile forestiere din Oradea, Ploiesti si Bucuresti vor avea mai putini angajati.
 
Personalul tehnic de specialitate din cadrul Garzilor indeplineste atributiile agentilor constatatori prevazute de lege, in acest sens constata faptele ce pot constitui infractiuni sau contraventii in domeniul silvic si de vanatoare, sesizeaza de indata organele de cercetare penala, iar pentru faptele contraventionale aplica sanctiuni, cu respectarea prevederilor legale privind regimul contraventiilor.
 
Agentii constatatori vor avea dreptul sa aiba acces deplin, in conditiile legii, in terenurile care fac parte din fondul forestier, indiferent de natura proprietatii, in sediile persoanelor juridice sau in incintele in care se desfasoara o activitate din domeniul silviculturii sau cinegetic, sa controleze modul de producere, depozitare, circulatie a materialelor lemnoase, in toate locurile si spatiile in care se desfasoara activitatea operatorilor economici, sa legitimeze, in vederea stabilirii identitatii, persoanele care incalca dispozitiile legale din domeniul silviculturii sau cinegetic.
 
De asemenea, personalul Garzilor forestiere cu atributii de control trebuie sa participe, impreuna cu organele de politie, in vederea efectuarii primelor cercetari privind persoanele suspecte de savarsirea unor fapte incadrate ca infractiuni de legislatia silvica sau cinegetica, sa confiste sau sa retina in vederea confiscarii, pe baza constatarilor efectuate, bunurile folosite ori rezultate in urma savarsirii faptelor ilegale, sa participe, impreuna cu organele competente, la controlul specific si sa actioneze cu echipe de interventie mobile in baza informatiilor proprii sau transmise de structurile cu atributii specifice ale statului, inclusiv in punctele vamale si cele de trecere a frontierei.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
ANSVSA a realizat controale in sectorul produselor alimentare
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si cea a Municipiului...
ANSVSA realizeaza controale in farmaciile veterinare
ANSVSA realizeaza controale in farmaciile veterinare
ANSVSA a realizat controale prin Directiile Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor...
Alexe, Mediu: Padurile din parcurile nationale, protejate cu strictete
Alexe, Mediu: Padurile din parcurile nationale, protejate cu strictete
Alexe a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta in Parcul National Piatra Craiului, din...
DNA-ul padurilor, votata de Camera Deputatilor
DNA-ul padurilor, votata de Camera Deputatilor
Proiectul de lege a trecut cu 200 de voturi "pentru", 107 "abtineri" si 4...

Ultima ora

Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
Legea Arendei a fost adoptata. Contractul va fi pe minim 7 ani
In acest sens, cea mai importanta prevedere a legii este cea referitoare la durata minima a...
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Totul despre Programul Tomata 2024: Ghid Complet pentru Fermieri
Adesea rosiile sunt integrate in rotatia culturilor. Astfel, contribuie la sanatatea solului si...
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Observatorul laptelui nu furnizeaza date reale
Initial, instrumentul trebuia sa furnizeze date clare despre piata laptelui in orice moment...
Fermierii nu risca sa-si piarda subventiile prin actiunea de monitoring
Fermierii nu risca sa-si piarda subventiile prin actiunea de monitoring
Aceste precizari vin in urma unor informatii eronate lansate in spatiul public prin care se...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton