Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Producatorii de palinca scapa de acciza anul viitor
Legea in acest sens va intra in vigoare de la 1 ianuarie cu riscul unei batalii juridice purtate cu Comisia Europeana.
Invitat la emisiunea Viata Satului de pe postul nationala de televiziune, premierul Victor Ponta, aflat si in campanie electorala pentru alegerile prezidentiale a facut o serie de afirmatii calificate de multi observatori ca fiind reclama electorala mascata.
Unul dintre subiecte s-a referit la eliminarea accizei la palinca, acciza ce urmeaza a fi eliminata odata cu intrarea in vigoare a unui p[roiect de lege in acest sens, la data de 1 ianuarie 2015.
Primul ministru a subliniat ca proiectul de lege ar putea fi adoptat azi in Camera Deputatilor si, daca va fi promulgat de presedintele Romaniei, va intra in vigoare la 1 ianuarie 2015.
„Insa, este posibil ca Comisia Europeana sa ne ceara verificarea. Probabil vor avea grija vecinii nostri. Comisia ne-a transmis ca, daca facem ca Ungaria, nu este de acord, dar am gasit o alta solutie juridica. Cu siguranta va intra in vigoare la 1 ianuarie, dar tot cu siguranta vom avea o batalie juridica cu Comisia Europeana pe aceasta tema”, a completat Ponta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Codul Fiscal prevede ca pentru tuica si rachiu din fructe, realizate in propria gospodarie si destinate consumului propriu, producatorii sa plateasca o acciza de 1.000 de euro la hectolitru de alcool pur.
Producatorii romani de palinca solicita modificarea Codului Fiscal, in sensul neaccizarii unei cantitati de 200 de litri de tarie pentru fiecare familie, pentru consum propriu.
Astfel, producatorii vor sa se excepteze de la plata accizelor tuica, palinca, rachiurile din fructe, drojdia de vin, jinars si tescovina destinate consumului propriu al gospodariilor individuale, in limita unei cantitati echivalente de cel mult 100 de litri de produs pentru fiecare gospodarie individuala pe an cu concentratie alcoolica de 100 la suta in volum, cantitatea reprezentand 200 litri de distilat din fructe la 50 grade.
O alta propunere este ca micile distilerii, care produc mai mult de 100 de litri de alcool sa plateasca o acciza de 10 ori mai mica.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura