Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect de lege venit in ajutorul crescatorilor de animale care au luat subventii in perioada 2007-2010, desi avea datorii la stat

proiect-de-lege-venit-in-ajutorul-crescatorilor-de-animale-care-au-luat-subventii-in-perioada-2007-2010-desi-avea-datorii-la-stat

Potrivit Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, urmeaza sa fie promovat un proiect de lege pentru a rezolva problemele crescatorilor de animale, si anume faptul ca acestia au primit subventii in perioada 2007-2010 chiar daca aveau datorii la stat. Acestia au dat declaratii pe propria raspundere ca nu au datorii la bugetul de stat pentru a primi subventiile, dar ulterior Curtea de Conturi, in urma unui audit la APIA, a descoperit ca multi dintre fermieri nici macar nu stiau ca datoreaza bani.


„Exista o problema in randul crescatorilor de animale. In perioada 2007-2010, din pacate, au fost semnate ordine de ministru care au conditionat plata subventiilor de inexistenta datoriilor la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, crescatorii de animale au trebuit sa dea o declaratie pe proprie raspundere, pe baza acelei declaratii ca nu au datorii la bugetul de stat primeau subventia in perioada 2007-2010. Din pacate s-a constat, in urma unui audit pe care l-a facut Curtea de Conturi la APIA, ca foarte multi fermieri aveau datorii la stat de care nu stiau, datorii cauzate de amenzi pe care le-au primit acasa fara sa stie de existenta lor sau diferite cauze care nu depindeau direct de fermier”, a sustinut Constantin.
 
Astfel s-au iscat probleme de ordin penal, deoarece fermierii completasera declaratii pe propria raspundere, dar si de ordin fiscal, deoarece fermierii care au datorii la stat trebuie sa returneze banii, in cazul in care au incasat subventii, si nu mai au dreptul la alte fonduri europene pentru o perioada de trei ani.
„E o problema de care am luat act in mai 2012 cand am fost instalat in functia de ministru. Am facut demersuri la Comisia Europeana, cu Avocatul Poporului, si la Ministerul de Justitie si la Curtea de Conturi. Astazi suntem in masura sa incercam sa rezolvam aceasta problema. Vom promova un proiect de lege care va fi aprobat de Parlamentul Romaniei, dupa care acest proiect va intra in sedinta de Guvern pentru a fi avizat”, a conchis Ministrul Agriculturii.
Prin acest proiect de lege autoritatile pot rezolva problema fermierilor, si penal, dar si fiscal.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h











Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016