Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect legislativ de rambursare a TVA pentru producatorii de carne si lapte

proiect-legislativ-de-rambursare-a-tva-pentru-producatorii-de-carne-si-lapte

Parlamentarii considera ca aceasta lege ar ajuta la reducerea semnificativa a evaziunii fiscale in cele doua domenii si sprijinirea investitiilor private pentru producatorii care actioneaza in economia oficiala.


Mai multi deputati PNL din Comisia pentru Agricultura au depus un proiect de lege pentru completarea Codului Fiscal, prin care producatorilor de lapte si carne li se va rambursa 15% din TVA, atunci cand fac decontul.

„Pentru livrarea de carne si produse din carne si pentru livrarea de lapte si produse din lapte, TVA de plata se stabileste prin diferenta dintre TVA colectat si TVA deductibil, la care se aplica procentul de 37,5%, reprezentand 9% TVA de plata aferent vanzarilor. Diferenta de TVA de 62,5%, echivaland cu 15% din TVA de plata, ramane la dispozitia producatorului carne si de produse din carne si producatorului de lapte si produse din lapte, in scopul stimularii prevenirii si combaterii evaziunii fiscale. Retinerea sumei de 62,5% se realizeaza prin decontul de TVA”, se arata in proiectul de act normativ.
„Decizia trebuie notificata la Bruxelles ca ajutor de stat, iar producatorul isi recupereaza banii cand face decontul de TVA. Incaseaza de la cetatean cat incaseaza, iar cand isi face decontul da deoparte 9% pe care trebuie sa ii plateasca, iar restul trebuie sa ii recupereze”, a declarat Nini Sapunaru, unul dintre initiatori.

Initiatorii vor ca aceasta relaxare fiscala se aplice pe un termen limitat, respectiv un an de la data comunicarii deciziei la Comisia Europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Parlamentarii considera ca aceasta lege ar ajuta la reducerea semnificativa a evaziunii fiscale in cele doua domenii si sprijinirea investitiilor private pentru producatorii care actioneaza in economia oficiala.

Sumele ramase la nivelul producatorului vor fi destinate exclusiv finantarii investitiilor in domeniul de activitate si imbunatatirii calitatii produselor finale.

„Aceasta ultima masura vizeaza nu numai stimularea tuturor producatorilor de carne, lapte, produse din carne si lapte sa actioneze in economia fiscalizata, dar ii stimuleaza si sa intreprinda investitii generatoare de locuri de munca si valoare adaugata bruta. Mai mult, in scopul stimularii imediate a acestui sector, propunem implementarea masurilor pentru un termen limitat, de un an. Din punct de vedere al impactului bugetar, masurile propuse vor aduce la o suplimentare a sumelor incasate la buget in urma reducerii semnificative a evaziunii fiscale. Dupa unele calcule ale patronatelor din domeniul carnii si laptelui, evaziunea fiscala se situeaza la aproximativ 70%. In urma aplicarii acestor masuri, evaziunea se va reduce cu cel putin 60%”, se arata in expunerea de motive.

Deputatul PNLā€ˆTinel Gheorghe este de parere ca, in urma liberalizarii pietei laptelui, Romania va fi invadata in perioada urmatoare de lapte si produse din lapte fabricate in alte state din UE. Situatia va fi identica si pe piata carnii, unde producatorii, la fel ca si cei din industria laptelui, se confrunta cu cel mai mare TVA din Europa.

„De la 1 aprilie se liberalizeaza piata laptelui. Evaziunea fiscala pe lapte si pe carne este extraordinara. La lapte este estimata la 250-300 mil. euro, la carne la 600 mil. euro. De asemenea, incepand cu toamna anului trecut Rusia a impus un embargo ca raspuns la masurile punitive ale UE la adresa sa”, a declarat Tinel Gheorghe.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016