Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Proportia obligatorie de 51 la suta de produse romanesti la raft trebuie modificata
Ministrul Achim Irimescu spune ca s-a primit o notificare in acest sens de la Comisia Europeana , iar Romania risca penalizari daca nu se va alinia legislatiei europene.
Astfel, ministrul Agriculturi, Achim Irimescu a declarat la inceputul acestei saptamani ca Romania risca o procedura de infringement, daca nu va modifica prevederea din legea privind comercializarea produselor alimentare, potrivit careia marile magazine sunt obligate sa expuna la raft, in proportie de 51%, produse romanesti provenite de pe lantul scurt.
„Recent, a venit de la Comisia Europeana o atentionare de infringement pe prevederea legata de procentul de 51% produse romanesti provenite de pe lantul scurt, inclusa in Legea 150/2016 ce modifica si completeaza Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. In mod normal, exista doua solutii: sa renuntam la acest procent de 51% sau sa mai tergiversam o perioada”, a precizat ministrul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Acesta a spus ca, deocamdata, nu stie in ce consta efectiv penalizarea pe care ar trebui sa o plateasca Romania, daca nu se va alinia legislatiei europene.
„Nu stiu acum in ce consta penalizarea, mi-e greu sa spun, dar, probabil, solutia este sa ne aliniem din punct de vedere al legislatiei. In momentul de fata analizam”, a mai declarat Achim Irimescu.
Condorm legii in cauza, comerciantul persoana juridica autorizata sa desfasoare activitati de comercializare pentru produse alimentare are obligatia ca, pentru categoriile carne, oua, legume, fructe, miere de albine, produse lactate si de panificatie, sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% din volumul de marfa pe raft, corespunzator fiecarei categorii de produse alimentare, provenite din lantul alimentar scurt.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 2.75 din 4 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura