Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proportia obligatorie de 51 la suta de produse romanesti la raft trebuie modificata

proportia-obligatorie-de-51-la-suta-de-produse-romanesti-la-raft-trebuie-modificata

Ministrul Achim Irimescu spune ca s-a primit o notificare in acest sens de la Comisia Europeana , iar Romania risca penalizari daca nu se va alinia legislatiei europene.


Aprobata in Parlament si promulgata de presedinte in luna iulie a acestui an, legea privind comercializarea produselor alimentare, potrivit careia magazinele mari vor fi obligate sa expuna la raft 51% produse romanesti provenite de pe lantul scurt urmeaza sa fie pusa in aplicare incepand cu data de 1 ianuarie anul viitor, insa trebuie sa i se aduca pana atunci unele modificari in ceea ce priveste procentul de produse romanesti propus.
 
Astfel, ministrul Agriculturi, Achim Irimescu a declarat la inceputul acestei saptamani ca Romania risca o procedura de infringement, daca nu va modifica prevederea din legea privind comercializarea produselor alimentare, potrivit careia marile magazine sunt obligate sa expuna la raft, in proportie de 51%, produse romanesti provenite de pe lantul scurt.
 
„Recent, a venit de la Comisia Europeana o atentionare de infringement pe prevederea legata de procentul de 51% produse romanesti provenite de pe lantul scurt, inclusa in Legea 150/2016 ce modifica si completeaza Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. In mod normal, exista doua solutii: sa renuntam la acest procent de 51% sau sa mai tergiversam o perioada”, a precizat ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a spus ca, deocamdata, nu stie in ce consta efectiv penalizarea pe care ar trebui sa o plateasca Romania, daca nu se va alinia legislatiei europene.
 
„Nu stiu acum in ce consta penalizarea, mi-e greu sa spun, dar, probabil, solutia este sa ne aliniem din punct de vedere al legislatiei. In momentul de fata analizam”, a mai declarat Achim Irimescu.
 
Condorm legii in cauza, comerciantul persoana juridica autorizata sa desfasoare activitati de comercializare pentru produse alimentare are obligatia ca, pentru categoriile carne, oua, legume, fructe, miere de albine, produse lactate si de panificatie, sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% din volumul de marfa pe raft, corespunzator fiecarei categorii de produse alimentare, provenite din lantul alimentar scurt.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016