Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Proportia obligatorie de 51 la suta de produse romanesti la raft trebuie modificata

Ministrul Achim Irimescu spune ca s-a primit o notificare in acest sens de la Comisia Europeana , iar Romania risca penalizari daca nu se va alinia legislatiei europene.
Astfel, ministrul Agriculturi, Achim Irimescu a declarat la inceputul acestei saptamani ca Romania risca o procedura de infringement, daca nu va modifica prevederea din legea privind comercializarea produselor alimentare, potrivit careia marile magazine sunt obligate sa expuna la raft, in proportie de 51%, produse romanesti provenite de pe lantul scurt.
„Recent, a venit de la Comisia Europeana o atentionare de infringement pe prevederea legata de procentul de 51% produse romanesti provenite de pe lantul scurt, inclusa in Legea 150/2016 ce modifica si completeaza Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. In mod normal, exista doua solutii: sa renuntam la acest procent de 51% sau sa mai tergiversam o perioada”, a precizat ministrul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Acesta a spus ca, deocamdata, nu stie in ce consta efectiv penalizarea pe care ar trebui sa o plateasca Romania, daca nu se va alinia legislatiei europene.
„Nu stiu acum in ce consta penalizarea, mi-e greu sa spun, dar, probabil, solutia este sa ne aliniem din punct de vedere al legislatiei. In momentul de fata analizam”, a mai declarat Achim Irimescu.
Condorm legii in cauza, comerciantul persoana juridica autorizata sa desfasoare activitati de comercializare pentru produse alimentare are obligatia ca, pentru categoriile carne, oua, legume, fructe, miere de albine, produse lactate si de panificatie, sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% din volumul de marfa pe raft, corespunzator fiecarei categorii de produse alimentare, provenite din lantul alimentar scurt.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 2.75 din 4 voturiUltima ora
- » ANIF: Decontarea facturilor la curent pentru fermierii care iriga
- » Oficial: Program de masuri pentru sprijinirea fermierilor
- » Amenzile continua. Unitatile de depozitare si comercializare legume-fructe au fost amendate cu 287.000 lei
- » Ministrul Agriculturii: Canalul Siret-Baragan va fi realizat pana in 2027
- » Hotarare MADR: Fermierii vor primi 176,80 euro/ha
Idei de afaceri in agricultura