Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Legislatie

Agentia Sanitar Veterinara a anuntat ca Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, a transpus prevederile Directivei Consiliului nr. 91/630/CEE, codificata si inlocuita de Directiva Consiliului 120/2008/CEE de stabilire a normelor minime de protectie a porcilor prin Ordinul ANSVSA nr. 202/2006.
Institutia a precizat ca legislatia sanitara veterinara in vigoare stabileste doar nivelul maxim al zgomotului din adapost, conditiile de iluminat si suprafetele minime de cazare pentru fiecare categorie de porcine in parte, iar Directiva Consiliului nr. 98/58/CE precizeaza ca circulatia aerului, nivelul de pulberi, temperatura, umiditatea relativa a aerului si concentratia gazelor trebuie mentinute in limite care sa nu fie daunatoare animalelor, insa nu stipuleaza care sunt aceste limite.
"Intrucat exista dovezi stiintifice care atesta rolul vital al conditiilor de microclimat si al apei la suine, suinele fiind cele mai sensibile la lipsa apei, pierderea unei zecimi din cantitatea apei corpului poate determina moartea animalului, iar modificarea unor parametrii fizico-chimici ai acesteia afecteaza grav animalele, pentru a a veni in sprijinul crescatorilor de porcine, A.N.S.V.S.A. a elaborat si postat, in urma cu 5 ani, pe site-ul institutiei Ghidul crescatorului privind protectia si bunastarea porcinelor.
In urma discutiilor avute, in anul 2011 si la inceputul acestui an, cu reprezentantii Patronatului Roman al Carnii de Porc, s-a considerat oportuna elaborarea unor Norme metodologice de monitorizare a standardelor de microclimat, precum si a necesarului de apa si de hrana, in vederea asigurarii statusului minim de bunastare a porcinelor din exploatatiile comerciale, care sa fie promovate printr-un ordin. Aceste norme actualizeaza si completeaza informatiile cuprinse in ghiduri si sunt destinate exploatatiilor comerciale, unde cresterea suinelor se face in sistem intensiv.
Toate limitele conditiilor de microclimat si parametrii de calitate ai apei, prevazute de proiectul de ordin, sunt preluate din diferite studii si au fost analizate si convenite in cadrul intalnirilor cu Patronatul Roman al Carnii de Porc", arata ANSVSA.
"Intrucat exista dovezi stiintifice care atesta rolul vital al conditiilor de microclimat si al apei la suine, suinele fiind cele mai sensibile la lipsa apei, pierderea unei zecimi din cantitatea apei corpului poate determina moartea animalului, iar modificarea unor parametrii fizico-chimici ai acesteia afecteaza grav animalele, pentru a a veni in sprijinul crescatorilor de porcine, A.N.S.V.S.A. a elaborat si postat, in urma cu 5 ani, pe site-ul institutiei Ghidul crescatorului privind protectia si bunastarea porcinelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In urma discutiilor avute, in anul 2011 si la inceputul acestui an, cu reprezentantii Patronatului Roman al Carnii de Porc, s-a considerat oportuna elaborarea unor Norme metodologice de monitorizare a standardelor de microclimat, precum si a necesarului de apa si de hrana, in vederea asigurarii statusului minim de bunastare a porcinelor din exploatatiile comerciale, care sa fie promovate printr-un ordin. Aceste norme actualizeaza si completeaza informatiile cuprinse in ghiduri si sunt destinate exploatatiilor comerciale, unde cresterea suinelor se face in sistem intensiv.
Toate limitele conditiilor de microclimat si parametrii de calitate ai apei, prevazute de proiectul de ordin, sunt preluate din diferite studii si au fost analizate si convenite in cadrul intalnirilor cu Patronatul Roman al Carnii de Porc", arata ANSVSA.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News