Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Schimbari in legislatia agricola. Apar trei noi legi

Urmeaza noi schimbari in legislatia agricola in a doua parte a anului 2019, conform informatiilor furnizate de catre seful Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, Alexandru Stanescu.
Asadar, vom avea in dezbatere in curand trei proiecte de legi pe care deputatii le vor adoptate cat mai repede. Stanescu spune ca este vorba despre legea vanzarii terenurilor agricole, legea comasarii terenurilor si un proiect de lege a solului.
In ceea ce priveste proiectul legii vanzarii terenurilor agricole, au avut loc dezbateri cu reprezentanti ai asociatiilor profesionale si ne dorim ca, pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, sa existe o clarificare a punctelor de vedere asupra noilor reglementari. Legea vizeaza trei aspecte importante. Unul dintre ele este preemptiunea, in care vor fi definite zonele de preemptiune pentru arendasi, coproprietari sau alte persoane implicate. O a doua tema este legata de persoana care cumpara terenul si, a treia problema, o clarificare legislativa trebuie adusa in ceea ce priveste cetatenia cumparatorului”, precizeaza Alexandru Stanescu conform HotNews care citeaza perol.ro.
In privinta legii comasarii terenurilor, legiuitorii romani urmaresc o reorganizare structurala a terenurilor cu suprafete mici. Mai multe intalniri cu fermierii, pentru discutii pe aceasta tema, au avut deja loc. „Este o lege utila, dar inca exista divergente intre specialisti si reprezentanti ai fermierilor”, a declarat Tinel Gheorghe, deputat, membru in Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat
Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Cred ca o prioritate a comisiei ar trebui sa fie o lege de protejare si de amenajare a solului. De altfel, am fost initiatorul unui proiect de lege cu aceasta tema, dar sunt ani de zile de cand nu a inaintat. O astfel de lege ar trebui sa defineasca modul de gestionare a solului, sa stabileasca norme si solutii tehnice si sa protejeze resursele solului printr-o politica nationala care sa includa si masuri antigrindina sau impotriva secetei”, subliniaza Tinel Gheorghe.
In data de 25 august a.c., Comisia pentru agricultura a Camerei Deputatilor va avea o sedinta la Oradea, unde vor fi invitati fermieri si reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul agricol. „Exista o traditie ca in vacanta parlamentara sa existe o sedinta a comisei la care sa participe reprezentanti ai fermierilor si ai institutiilor de profil”, a explicat deputatul Alexandru Stanescu. Este si un bun prilej de discutii intre legiuitori si practicienii din domeniu.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 2.96 din 12 voturiArticole conexe:
Ultima ora
- » Ordin publicat! Pescuitul si comercializarea sturionilor salbatici, interzise
- » GHID. Masura 11 - agricultura ecologica. Beneficiari, plati si conditii
- » MADR anunta noi masuri pentru combaterea ambroziei
- » Accesul fermierilor la scheme de plati directe, simplificat prin lege
- » Lege noua pentru protejarea producatorilor romani
Comentarii
2 comentarii
Victor Gh Banța 2019-08-21 22:13:22
În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de ”mișcare” a propriului teren donație, vânzare, schimbare. Ar trebui creat un cadru legislativ mai permisiv pentru reconstituirea vechilor sole, parcele, prin arendare, asociere, comodat, pentru ca să fie mai bine lucrate suprafețele agricole conform contractelor personale încheiate cu noul fermier . Personalul de specialitate agricolă încadrat ca funcționari publici în primării să fie reorientat spre constituirea, organizarea și exploatarea suprafețelor comasate și retribuit pe organigrama noilor forme asociative. 2. În privința vânzării terenurilor, noi excludem posibilitatea vânzării lor către persoane de altă cetățenie decât cea română. Pământul României trebuie să aparțină românilor și României iar concesionarea lui să nu fie mai mare de 30-50 ani perioada activă a cumpărătorului iar înstrăinarea să fie făcută numai către persoane cu cetățenie română.