Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schimbari votate la Legea nr. 145 din 2014

schimbari-votate-la-legea-nr-145-din-2014

Deputatii au votat schimbari pentru Legea nr. 145 din 2014 prin care se stabilesc masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.


Completarile propuse asigura buna informare a consumatorilor de produse agricole, impunand producatorilor sa precizeze seria si numarul atestatului de producator. Cu toate ca impune sarcini, aceasta completare este menita sa ofere producatorilor si comerciantilor un cadru legal si de concurenta loiala in care intrarea si actiunea in cadrul pietei este asigurata si corect reglementata, fiind combatute fenomene precum specula si alte elemente de evaziune fiscala.
 
Legea reglementeaza modul de desfasurare a activitatilor economice, de valorificare de catre producatorii agricoli, persoane fizice sau persoane fizice autorizate/intreprinderi individuale/intreprinderi familiale constituite in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 182/2016, a produselor agricole proprii si de exercitare a comertului cu aceste produse.
 

Cum se obtine atestatul de producator

 
Atestatul de producator cuprinde informatii privind numele, prenumele si datele de identificare ale producatorului agricol, pe baza datelor din registrul agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Valabilitatea atestatului de producator este de 7 ani de la data emiterii.
 
Atestatul de producator se elibereaza, la cerere, persoanelor fizice care opteaza pentru desfasurarea unei activitati economice in sectorul agricol, pe baza datelor din registrul agricol.
 
In cazul verificarilor efectuate de entitatile prevazute la art. 4 alin. (1), rezultatul acestora se consemneaza in cadrul unui aviz consultativ, care se elibereaza gratuit, indiferent daca solicitantul este membru sau nu al acestora, prin care se propune primarului emiterea atestatului de producator sau respingerea solicitarii.
 
Atestatul de producator se elibereaza de catre primar in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii, cu avizul consultativ emis de catre una dintre structurile asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, dupa caz, constituite conform legii si organizate la nivel local/zonal/judetean/regional/national, care se inregistreaza la primariile comunelor, oraselor, municipiilor sau sectoarelor municipiului Bucuresti si care nominalizeaza cel putin un reprezentant in acest scop, sau, in lipsa avizului de la una dintre structurile asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, de catre entitatile teritoriale din subordine sau in coordonare, stabilite in conditiile legii, in acest scop, de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In situatia emiterii avizelor consultative de catre una dintre structurile asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, acestea au obligatia transmiterii evidentei cu avizele consultative eliberate directiilor pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti.
 
Costurile generate de tiparirea atestatului de producator si a carnetului de comercializare din sectorul agricol se suporta din bugetele consiliilor judetelor sau, dupa caz, din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar sumele cheltuite de acestea se recupereaza prin grija primarilor comunelor, oraselor, municipiilor sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti din sumele achitate de solicitanti pentru eliberarea acestora, stabilite prin hotarari ale autoritatilor deliberative, la propunerea autoritatilor executive, fara a se depasi valorile maxime prevazute in legislatia fiscala.
 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016