Se maresc tarifele pentru crescatorii de animale
Crescatorii de animale care au de facut analize la laboratoarele Agentiei Nationale pentru Zootehnie "Prof. Dr. G.K. Constantinescu" vor avea tarife mai mari de plata. Fermierii ce vor apela la o serie de servicii prestate de agentie vor scoate mai multi bani din buzunar, conform ordinului publicat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
In urma serviciilor prestate de catre Agentia Nationala pentru Zootehnie "Prof. Dr. G. K. Constantinescu" vor fi aplicate noi tarife, potrivit documentului citat.
Fermierii vor plati noi tarife pentru diverse teste care pot fi facute la ANZ. In acest sens, este vorba despre testele de biologie moleculara si testele de genotipizare a scarpiei.
- 128 lei/proba - pentru testele de genotipizare scrapie, fata de 96 lei/proba cat se aplica in prezent
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
- 151 lei/proba - pentru testele de paternitate la bovine, fata de 124 lei/proba cat se aplica in prezent
- 180 lei/proba - pentru testele de paternitate la cabaline, fata de 123 lei/proba cat se aplica in prezent
- 112 lei/proba - pentru testele de paternitate la ovine/caprine, fata de 95,56 lei/proba cat se aplica in prezent
De asemenea, pentru vanzarea unui litru de azot lichid se propune un cuantum de 3,5 lei/litru, fata de 2,80 lei/litru cat se aplica in prezent.
"Sumele incasate se fac venit la bugetul de stat si se vireaza in doua zile lucratoare de la incasarea acestora. La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 529/2019 pentru aprobarea cuantumului tarifelor incasate in urma serviciilor prestate de catre Agentia Nationala pentru Zootehnie -Prof. Dr. G. K. Constantinescu-, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 981 din data de 5 decembrie 2019, se abroga", mai mentioneaza documentul. Ordinul va intra in vigoare dupa ce va fi publicat in Monitorul Oficial, partea I.
Mai jos puteti citi integral Ordinul pentru aprobarea cuantumului tarifelor incasate in urma serviciilor prestate de catre Agentia Nationala pentru Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu".
Ordin - pentru aprobarea cuantumului tarifelor incasate in urma serviciilor prestate de catre Agentia Nationala pentru Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu"
Art. 1. Se aproba cuantumul tarifelor incasate in urma serviciilor prestate de catre Agentia Nationala pentru Zootehnie "Prof. Dr. G. K. Constantinescu", ca urmare a:
a) cursurilor de formare profesionala;
b) vanzarii agentului criogenic lichid;
c) efectuarii analizelor laptelui crud;
d) efectuarii testelor de biologie moleculara si a testelor de genotipizare a scrapiei.
Art. 2. Se aproba tariful pentru cursurile de formare profesionala, astfel:
a) curs de calificare profesionala pentru operator insamantari artificiale la animale in cuantum de 525 lei/cursant;
b) curs de specializare pentru operator insamantari artificiale si apicultor in cuantum de 171 lei/cursant;
c) curs de calificare profesionala pentru lucrator in cresterea animalelor in cuantum de 282 lei/cursant;
Art. 3. Se aproba tariful pentru vanzarea unui litru de azot lichid in cuantum de 3,5 lei/litru.
Art. 4. Se aproba tariful pentru efectuarea analizei fizico-chimice a probelor de lapte crud in cuantum de 1,5 lei/proba.
Art. 5. Se aproba tarifele pentru efectuarea testelor de biologie moleculara si a testelor de genotipizare a scrapiei, astfel:
a) 128 lei/proba, pentru testele de genotipizare scrapie;
b) 151 lei/proba, pentru testele de paternitate la bovine;
c) 180 lei/proba, pentru testele de paternitate la cabaline;
d) 112 lei/proba pentru testele de paternitate la ovine/caprine.
Art. 6. Sumele incasate conform prevederilor art. 2-5 se fac venit la bugetul de stat si se vireaza in doua zile lucratoare de la incasarea acestora.
Art. 7. La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr.529/2019 pentru aprobarea cuantumului tarifelor incasate in urma serviciilor prestate de catre Agentia Nationala pentru Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu", publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.981 din data de 5 decembrie 2019, se abroga.
Art. 8. Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>