Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Hornbach: Romanii, tot mai interesati de cultivarea plantelor aromatice si medicinale
Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, romanii se arata din ce in ce mai interesati de cultivarea plantelor aromatice si medicinale, iar busuiocul se regaseste pe primul loc in randul preferintelor acestora, urmat de rozmarin, menta si salvie.
„Datorita proprietatilor medicale si culinare, dar si a conotatiilor spirituale si simbolice pe care le are in cultura noastra inca din cele mai vechi timpuri, busuiocul este una dintre cele mai apreciate plante aromatice din Romania, aflandu-se in fiecare an in topul celor mai vandute seminte de mirodenii, alaturi de rozmarin, menta si salvie”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.
Potrivit afirmatiilor sale, pe langa gustul si aroma inconfundabila prin care se distinge in preparatele culinare, busuiocul a fost si una dintre primele plante folosite de romani pentru tratarea diverselor afectiuni precum sunt bolile renale, gripa, ranile sau intepaturile de insecte. In acelasi timp si menta, recunoscuta pentru aroma pe care o da mancarurilor si bauturilor, este o sursa importanta de fibre, proteine, vitamine, acid folic, potasiu, calciu si mangan.
Alaturi de busuioc, rozmarin, menta, levantica si salvie, romanii mai folosesc si alte mirodenii, atat in bucatarie, cat si ca plante medicinale. Printre acestea se regasesc si dafinul, coriandrul, oregano, maghiranul sau valeriana.
„Cultivarea plantelor aromatice este favorizata de conditiile pedoclimatice din Romania. Mai mult, majoritatea mirodeniilor pot fi plantate atat in gradina, cat si in ghivece si nu au nevoie de conditii speciale de ingrijire, in comparatie cu alte specii de plante”, a mai spus Mugurel – Horia Rusu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Acesta a mai adaugat ca, in general primavara, plantele aromatice se curata pentru a reintineri, iar crengile taiate se pastreaza intr-un pahar cu apa, urmand ca ulterior sa prinda radacini si sa poata fi, la randul lor, plantate.
De asemenea, pentru a nu se inmulti excesiv, este ideal sa se amenajeze o zona speciala de crestere doar pentru acestea.
Grupul Hornbach, fondat in 1877, este o afacere de familie si se numara printre liderii de pe piata magazinelor de materiale de constructii si gradinarit din Europa.
Cotata la Bursa din Frankfurt inca din 1987, compania activeaza in 9 tari europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), operand 143 de magazine.
In Romania, Hornbach a deschis primul magazin in 2007, iar in acest moment detine trei magazine in Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul in Brasov si unul in Timisoara.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.45 din 11 voturiUltima ora
- » Ingrijirea culturii de lavanda. Sfaturi utile pentru fermieri
- » Recoltarea plantelor medicinale si aromatice. Recoltarea organelor subterane
- » Uleiuri volatile. Beneficiile uleiurilor esentiale
- » Sofran. Descrierea si caracteristicile biologice ale plantei
- » Cultura de schinduf. Utilizarile plantei