Exclusiv
Publicat in: Plante aromatice
Limba mielului - (Borago officinalis) - albastrul de Voroneţ cu miros de castravete
LIMBA MIELULUI - borago officinalis - planta cu frunze care miros a castravete. LIMBA MIELULUI este toleranta la secete, se poate cultiva in gradinile mici. Poze cu limba mielului. Cum se inmulteste limba mielului.
Limba mielului este o plantă interesantă, care aduce originalitate în grădinile însorite, rustice. Înfloreşte toată vara, nu este pretenţioasă, atrage albinele şi fluturii iar florile şi frunzele tinere se pot folosi în bucătărie.
Florile stelate, de mici dimensiuni, sunt fomate din cinci petale triunghiulare de culoare albastră, o nuanţă care aminteşte de celebrul albastru de Voroneţ. Deşi este o plantă anuală, se poate răspândi foarte uşor prin seminţe şi poate deveni chiar invazivă. Planta răsare primăvara, în luna aprilie, şi creşte rapid astfel încât în prima jumătate a lunii mai apar deja primele flori. Deşi nu au un miros puternic, veţi fi uimiţi să vedeţi ce agitaţie se va stârni în jurul acestora: albinele, fluturii, bondarii şi tot soiul de alte insecte sunt atrase de ele, într-un du-te-vino bâzâitor. Şi nu doar acestea se pot bucura de ele! Florile de limba mielului sunt comestibile, au un gust dulceag şi se folosesc adesea la decorarea salatelor şi deserturilor. Iar acum, ţineţi-vă bine că urmează partea cea mai interesantă.

Borago officinalis - limba mielului

Limba mielului în medicina şi tradiţia populară


Proprietăţile medicale ale plantei nu se opresc aici. Frunzele se recomandă în tratamentul reumatismului, în afecţiuni respiratorii. Sunt diuretice, depurative şi au proprietăţi antiinflamatoare.

Preparate naturiste cu limba mielului

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

  • Ceaiul de limba mielului se pregăteşte din doua-trei linguriţe de flori, la o cană de apă fierbinte;
  • Decoctul de limba mielului se pregăteşte din două-trei linguri de frunze care se fierb zece minute în 500 ml apă.

Frunzele de limba mielului în bucătărie: un spanac cu miros de castravete


Frunzele de Borago officinalis miros puternic a castravete și au un gust dulce-acrișor, cu o textură ce amintește de cea a spanacului. Totuși, pentru că frunzele, pe măsură ce cresc, capătă peri aspri, înțepători, nu se pot folosi la gătit decât frunzele tinere.

Acestea se opăresc și se taie fâșii, apoi se gătesc precum spanacul și ștevia. În bucătăria spaniolă se servesc cu usturoi și cartofi fierți.

Salată cu flori de limba mielului


Pentru o porţie, ai nevoie de:

* două roşii tari
* un ardei gras
* un castravete
* două felii de telemea de oaie învechită
* frunze verzi de busuioc
* seminţe de chimen
* ulei de masline
* flori de limba mielului

Se taie în felii potrivite roşiile, ardeiul şi castravetele. Se adaugă uleiul de măsline şi se amestecă. Deasupra se aşează brânza telemea tăiată cubuleţe, alături de frunze verzi de busuioc (întregi sau tăiate pe jumătate). Se presară seminţe de chimen şi se decorează cu flori albastre de limba mielului.

Salată decorată cu flori de limba mielului. Foto Dragos Serban

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cultura castravetelui anti-diabet. Conditii ce tin de umiditate
Cultura castravetelui anti-diabet. Conditii ce tin de umiditate
Mediul optim pentru dezvoltarea si fructificarea castravetilor este un mediu cald, umed si cu aer...
Castravete amar. Cerintele referitoare la temperatura
Castravete amar. Cerintele referitoare la temperatura
Este o specie legumicola foarte pretentioasa la caldura si umiditatea din sol si aer....
Conditii de luat in considerare la plantarea cartofilor mov
Conditii de luat in considerare la plantarea cartofilor mov
Temperatura   Incoltirea tuberculilor de cartofi are loc la temperaturi de 5-6 garde...
Caracteristicile nucului. Tehnici de plantare
Caracteristicile nucului. Tehnici de plantare
Cea mai raspandita specie de nuc, „Juglans regia”, are ca varietati: nucul Persian,...

Ultima ora

Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul a reusit sa se adapteze la conditii pedoclimatice variate.     In...
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alunele de pamant nu sunt doar o gustare hranitoare, ci si un ingredient bun pentru sanatatea...
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Ce este uleiul horticol?   Uleiul horticol este un produs folosit in gradinarit si...
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton