Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Limba mielului - (Borago officinalis) - albastrul de Voroneţ cu miros de castravete
LIMBA MIELULUI - borago officinalis - planta cu frunze care miros a castravete. LIMBA MIELULUI este toleranta la secete, se poate cultiva in gradinile mici. Poze cu limba mielului. Cum se inmulteste limba mielului.
Limba mielului este o plantă interesantă, care aduce originalitate în grădinile însorite, rustice. Înfloreşte toată vara, nu este pretenţioasă, atrage albinele şi fluturii iar florile şi frunzele tinere se pot folosi în bucătărie.
Florile stelate, de mici dimensiuni, sunt fomate din cinci petale triunghiulare de culoare albastră, o nuanţă care aminteşte de celebrul albastru de Voroneţ. Deşi este o plantă anuală, se poate răspândi foarte uşor prin seminţe şi poate deveni chiar invazivă. Planta răsare primăvara, în luna aprilie, şi creşte rapid astfel încât în prima jumătate a lunii mai apar deja primele flori. Deşi nu au un miros puternic, veţi fi uimiţi să vedeţi ce agitaţie se va stârni în jurul acestora: albinele, fluturii, bondarii şi tot soiul de alte insecte sunt atrase de ele, într-un du-te-vino bâzâitor. Şi nu doar acestea se pot bucura de ele! Florile de limba mielului sunt comestibile, au un gust dulceag şi se folosesc adesea la decorarea salatelor şi deserturilor. Iar acum, ţineţi-vă bine că urmează partea cea mai interesantă.
Limba mielului în medicina şi tradiţia populară
Proprietăţile medicale ale plantei nu se opresc aici. Frunzele se recomandă în tratamentul reumatismului, în afecţiuni respiratorii. Sunt diuretice, depurative şi au proprietăţi antiinflamatoare.
Preparate naturiste cu limba mielului
- Ceaiul de limba mielului se pregăteşte din doua-trei linguriţe de flori, la o cană de apă fierbinte;
- Decoctul de limba mielului se pregăteşte din două-trei linguri de frunze care se fierb zece minute în 500 ml apă.
Frunzele de limba mielului în bucătărie: un spanac cu miros de castravete
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Frunzele de Borago officinalis miros puternic a castravete și au un gust dulce-acrișor, cu o textură ce amintește de cea a spanacului. Totuși, pentru că frunzele, pe măsură ce cresc, capătă peri aspri, înțepători, nu se pot folosi la gătit decât frunzele tinere.
Acestea se opăresc și se taie fâșii, apoi se gătesc precum spanacul și ștevia. În bucătăria spaniolă se servesc cu usturoi și cartofi fierți.
Salată cu flori de limba mielului
Pentru o porţie, ai nevoie de:
* două roşii tari
* un ardei gras
* un castravete
* două felii de telemea de oaie învechită
* frunze verzi de busuioc
* seminţe de chimen
* ulei de masline
* flori de limba mielului
Se taie în felii potrivite roşiile, ardeiul şi castravetele. Se adaugă uleiul de măsline şi se amestecă. Deasupra se aşează brânza telemea tăiată cubuleţe, alături de frunze verzi de busuioc (întregi sau tăiate pe jumătate). Se presară seminţe de chimen şi se decorează cu flori albastre de limba mielului.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 4 voturiUltima ora
- » Ingrijirea culturii de lavanda. Sfaturi utile pentru fermieri
- » Recoltarea plantelor medicinale si aromatice. Recoltarea organelor subterane
- » Uleiuri volatile. Beneficiile uleiurilor esentiale
- » Sofran. Descrierea si caracteristicile biologice ale plantei
- » Cultura de schinduf. Utilizarile plantei