
Exista o legenda urbana conform careia, daca stropesti o planta cu bere, ea va creste mai mare si mai frumoasa decat una udata cu apa. Adeptii acestei teorii spun ca substantele organice din bere joaca rolul unui fertilizator lichid, stimuland cresterea vegetativa. Care o fi adevarul?
Exista o legenda urbana conform careia, daca stropesti o planta cu bere, ea va creste mai mare si mai frumoasa decat una udata cu apa. Adeptii acestei teorii spun ca substantele organice din bere joaca rolul unui fertilizator lichid, stimuland cresterea vegetativa. Care o fi adevarul?
Intr-adevar, berea contine compusi care pot fi asimilati de plante. Nu in ultimul rand, berea este usor acida, o cerinta a multor plante de apartament fata de pamantul din ghiveci.
O data intrata in sol, berea se descompune in substantele din care este compusa, adica apa, putin acid carbonic, instabil, glucide multe si niscaiva aminoacizi si vitamine. Plantele utilizeaza pentru a se hrani o mica parte din aceste substante, cu exceptia apei.
Mai mult decat atat, anumiti compusi trebuie digerati intai de bacteriile din pamant, pt a putea fi inghiti mai apoi de plante, prin radacini. Pericolul este ca berea devine astfel un mediu propice de inmultire nu doar pentru bacteriile inofensive, ci si pt cele patogene, astfle incat efectul benefic al berii devine infim comparativ cu riscurile pe care le presupune.
Asadar, nu stropiti plantele cu bere, este mai mult daunatoare decat benefica.
Intr-adevar, berea contine compusi care pot fi asimilati de plante. Nu in ultimul rand, berea este usor acida, o cerinta a multor plante de apartament fata de pamantul din ghiveci.
O data intrata in sol, berea se descompune in substantele din care este compusa, adica apa, putin acid carbonic, instabil, glucide multe si niscaiva aminoacizi si vitamine. Plantele utilizeaza pentru a se hrani o mica parte din aceste substante, cu exceptia apei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Mai mult decat atat, anumiti compusi trebuie digerati intai de bacteriile din pamant, pt a putea fi inghiti mai apoi de plante, prin radacini. Pericolul este ca berea devine astfel un mediu propice de inmultire nu doar pentru bacteriile inofensive, ci si pt cele patogene, astfle incat efectul benefic al berii devine infim comparativ cu riscurile pe care le presupune.
Asadar, nu stropiti plantele cu bere, este mai mult daunatoare decat benefica.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.35 din 20 voturi
Urmareste-ne pe Google News