Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inedit - Teiul de cameră

TEIUL DE CAMERA, SPARMANIA AFRICANA, cum ingrijesc teiul de camera, pamant pentru tei de camera, inmultire tei de camera
Teiul vine din Africa de Sud. Nu, nu este vorba de pomul parfumat, celebru prin versurile lui Eminescu şi prin ceaiul pe care îl făcea bunica. Este vorba de o cu totul altă specie - un tei exotic, verde tot timpul anului, cunoscut la noi sub numele simplu: tei de cameră.
Ce este teiul de cameră?
Aşa cum îi spune şi numele, este o plantă de apartament cu frunziş persistent, care se aseamănă cu cel al teiului. Sparmannia africana este numele ei ştiinţific şi face parte din familia Tilliaceae. Este o plantă decorativă atât prin frunzele mari, legate, dinţate pe margine, dar şi prin florile albe, anuale. Din păcate este o specie mofturoasă. Sparmannia africana nu va înflori dacă nu va avea lumină suficientă.
Cum îngrijesc teiul de cameră?
Teiul de cameră este o plantă pretenţioasă atât faţă de lumină, cât şi de faţă de apă, aer şi substrat (pământ). Este o plantă cu frunzele destul de mari, ceea ce înseamnă că transpiră mult prin ele. Da, şi plantele pierd apă prin transpiraţie, ca şi noi, iar această apa trebuie completată din două surse: atât prin udatul ghiveciului, cât şi prin stropitul frunzelor, mai ales vara.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Că veni vorba de vară: este ideal că mutaţi ghiveciul cu tei de cameră în grădină, pe terasă sau pe balcon pe tot timpul verii, chiar şi toamna, atâta timp cât temperatura nu scade sub 10 grade Celsius.
Când anotimpul rece îşi intră în drepturi, mutaţi ghiveciul la iernat, adică într-o cameră cu temperatură de maxim 15 grade Celsius, dar cu multă lumină. Este o pauză de care această plantă are nevoie, atâta timp cât este cultivată în condiţii artificiale, de apartament. NU cădeţi tentaţiei de a îi oferi iarna o temperatură mai mare, îi faceţi mai mult rău decât bine.
Pământul de ghiveci este şi el important. Nu trebuie să lipsească un compost de frunze, în amestec cu mraniţă şi nisip.
Vreau să înmulţesc teiul de cameră...
Numic mai simplu! Din lăstarii care cresc primăvara tăiaţi butaşi care vor înrădăcina uşor într-un vas cu nisip umed, acoperit cu o sticlă PET tăiată la jumătate sau cu o folie de plastic, sprijinită de 4 beţişoare.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora