Publicat in: Plante de gradina
5 tehnici de plantare cu rezultate sigure pentru incepatori
Daca pasiunea pentru gradinarit este unul dintre motivele pentru care te-ai decis sa plantezi, dar te simti putin descurajat pentru ca nu cunosti tehnicile de plantare, nu trebuie sa te sperie acest proces, pentru ca lucrurile functioneaza extrem de simplu. Daca urmezi oricare dintre urmatoarele 5 tehnici de plantare, chiar si fara experienta in gradinarit, vei avea rezultate sigure si te vei simti fericit ca ai reusit sa faci ceva minunat intr-un domeniu nou. Iar la final, rezultatul va fi o gradina bogata in plante decorative, legume si fructe bio.
  1. Planteaza bulbi de calitate

Poti incepe primul tau proiect pentru gradina cu plantarea bulbilor de flori in lunile de toamna. In primul rand, ar trebui sa acorzi putin mai multa atentie achizitiei unor bulbi de calitate buna, intrucat acestia, cu cat sunt mai mari si mai  sanatosi, cu atat sunt mai siguri pentru o inflorire si o dezvoltare superioara. Dupa ce ai pregatit gropile sau cuiburile de pamant, afanate si fertilizate, poti planta bulbii de zambile, narcise, lalele, irisi sau branduse la o adancime de 10 cm - 15 cm. Apoi, acopera cu pamant locurile plantate si uda-le suficient cu apa. Poti opta pentru combinatii variate de culori si parfum cand alegi florile si vei avea, cu siguranta, o gradina incantatoare in primavara urmatoare.

     2. Opteaza, cu incredere, pentru butasi de flori sau arbusti fructiferi

Daca vrei un plus de rafinament si eleganta in gradina ta, planteaza trandafiri. Nu e deloc complicat, iar daca urmezi cateva recomandari de baza vei avea rezultate incredibile. Plantarea butasilor de trandafiri este foarte usoara, iar acestia sunt perfecti pentru gradina ta, in primul rand datorita rezistentei deosebite pe care o au la conditii dificile de mediu. Butasii de trandafiri ar trebui sa aiba 10 cm - 15 cm lungime si sa se planteze pana la o adancime de maximum 25 cm - 30 cm, periodic fiind necesara udarea si ingrijirea lor cu substante nutritive. Prin aceeasi metoda se pot planta si arbusti de frucute de padure, sau vita-de-vie, care poate, in acelasi timp, sa acopere o pergola din lemn.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

     3. Seamana seminte de legume

Pastreaza o zona din gradina ta pentru plantarea de seminte pentru legume de  toamna si la primavara te vei bucura de gustul delicios al legumelor cultivate chiar de tine. Metoda plantarii semintelor de legume nu este complicata, insa merita sa acorzi o atentie sporita in alegerea unui material saditor de buna calitate. De exemplu, sunt cateva legume ce pot fi plantate cu succes toamna si care sunt rezistente la temperaturi scazute, cum ar fi salata verde, spanacul, ridichile, morcovii si sparanghelul. Dupa ce ai plantat semintele de legume direct in pamant, conform indicatiilor de  plantare pentru fiecare tip de material saditor in parte, nu uita sa uzi noile zone plantate. Aceste tipuri de seminte sunt rezistente la temperaturile din timpul iernii, iar stratul de zapada le va proteja, asa ca vei putea obtine sigur rezultate bune in primavara.

     4. Pregateste-ti singur rasadurile pentru primavara

Dupa ce a trecut perioada de inghet, poti sa pui seminte de legume si flori la incoltit in ghivece sau tavite, pentru a dezvolta rasadurile de plante, protejate intr-o camera sau in solar. Poti opta pentru rasaduri de rosii, castraveti, ardei, busuioc sau salvie. De asemenea, rasadurile de flori sunt mai usor de cultivat si, in plus, au mai multe sanse sa se adapteze la mediul exterior, asa ca ai putea alege cu incredere panselute sau petunii. Informeaza-te temeinic, pentru ca fiecare planta in parte are nevoie de conditii speciale pentru a se dezvolta, respecta nevoile ei de apa, caldura si lumina, iar micile plante se vor dezvolta armonios si sanatos. Aparitia primaverii este semnalul ca vei putea replanta rasadurile in gradina, imediat ce temperaturile cresc la peste 10 grade Celsius.

     5. Planteaza pomi fructiferi sau ornamentali

O gradina fara pomi pare a fi lipsita de echilibru, asa ca poti completa proiectul de gradinarit cu plantarea catorva pomi fructiferi sau ornamentali. Arborii sunt impunatori si adauga un plus de frumusete gradinii, iar daca optezi pentru pomi fructiferi te vei putea bucura, in acelasi timp, si de gusturi speciale. Puietii fructiferi sau ornamentali se pot achizitiona in ghivece, cu radacinile in saculete de pamant sau cu radacinile libere. Regula de baza pentru a fi plantati cu succes este ca groapa sapata sa fie cel putin de trei ori mai mare decat radacina copacelului si la fel de adanca. Dupa plantare, acestia se uda periodic si mai des in perioadele secetoase.

Poti testa, cu incredere, oricare dintre cele cinci metode de plantare, pentru a-ti realiza propriul proiect de gradina, iar la final curajul si eforturile tale nu au cum sa nu ramana nerasplatite. In plus, va avea de castigat si starea ta de bine, toate cercetarile moderne demonstrand faptul ca ingrijirea plantelor aduce numeroase beneficii printre care si reducerea stresului sau imbunatatirea capacitatii de concentrare.    

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/LrPKL7jOldI

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Conditii de luat in considerare la plantarea cartofilor mov
Conditii de luat in considerare la plantarea cartofilor mov
Temperatura   Incoltirea tuberculilor de cartofi are loc la temperaturi de 5-6 garde...
Caracteristicile nucului. Tehnici de plantare
Caracteristicile nucului. Tehnici de plantare
Cea mai raspandita specie de nuc, „Juglans regia”, are ca varietati: nucul Persian,...
Plantarea semintelor de cartofi mov
Plantarea semintelor de cartofi mov
Aceste specialitati de cartofi sunt diponibile in soiuri care au coaja mov si interiorul alb sau...
Cultivarea portocalului in Romania. Plantare si ingrijire
Cultivarea portocalului in Romania. Plantare si ingrijire
Plantare   Portocalul se poate planta foarte usor cu ajutorul semintelor. Scoate...

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton