Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cresterea si inmultirea florilor de piatra
Floarea de piatra, denumita stiintific Portulaca grandiflora, este originara din America, principala sa caracteristica fiind aceea ca este o planta atat de puternica si rezistenta, incat poate supravietui in conditii de mediu si sol vitrege, in care putine alte plante ar rezista.
Seara, florile se inchid, dar dimineata, de la primele raze ale soarelui se deschid din nou. Nefiind pretentioase, pot fi plantate in gradina printre dale, pe langa borduri, in general in locurile unde alte plante nu s-ar putea dezvolta.
Solul propice dezvoltarii florilor de piatra este un sol uscat, cu putin humus si mult nisip. Iubesc soarele si vor avea cele mai frumoase flori in verile foarte calduroase, deci este necesar sa alegeti pentru insamantare locurile cele mai insorite din gradina. La umbra, floarea de piatra va creste, dar nu va inflori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Inmultirea florilor de piatra se realizeaza prin insamantare. Semintele se pun in jardiniere pe la inceputul lunii martie, iar in aprilie plantutele se muta in gradina. Se pot insamanta direct in gradina, in aprilie-mai, dar in cazul acesta plantele vor creste mai greu, in functie de temperatura de afara. De la an la an florile se vor inmulti de la semintele cazute pe sol.
Florile de piatra infloresc pe toata durata verii din luna mai pana tarziu in octombrie asigurand un covor coloristic pentru o perioada indelungata. Fiind o planta iubitoare de soare, in verile cele mai calduroase apar florile cele mai frumoase. Florile sunt renumite pentru varietatea paletei de culori in alb, rosu, roz, portocaliu, galben si mov. Tolereaza seceta, dar necesita udatul regulat pentru inflorire.
In ceea ce priveste udarea, floarea de piatra prefera udarile rare, cu cantitati reduse de apa. O hidrtare puternica a solului va imbolnavi definitiv planta. Tot din acest motiv, ea are nevoie de un spatiu luminos, insorit si de temperaturi ridicate. In zilele caniculare se toarna cantitati mici de apa la radacina florilor, o data la 3 – 5 zile. In acest fel planta va fi mereu proaspata, cu un aspect sanatos.
Afidele constituie o problema in ceea ce priveste floarea de piatra, insa ele pot fi indepartate cu ajutorul unui insecticid. De asemenea, planta mai poate reprezenta o atractie si pentru melci, insa acestia pot fi tinuti la distanta cu ajutorul unei bariere formate din var, trasate in jurul florilor. Aerul umed sau udarea in exces pot duce la aparitia unei ciuperci care se poate trata cu ajutorul unui fungicid.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.1 din 78 voturiUltima ora