Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Gradina de legume

Planta de marar este o planta anuala. In luna martie se face semanatul pentru frunze, in benzi de 65 cm – 12 cm x 6 cm. Insamantarea se executa mecanic, cu norme de 5-6 kg/ha. Rarirea plantelor se face la distante de 3 pana la 5 cm pe rand. Lucrarile care se aplica pentru intretinerea culturii sunt plivitul si prasilele. In luna mai se recolteaza frunzele verzi, iar in luna iunie, dupa inflorit, se recolteaza si lastarii. Dupa ce plantele se aduna si se pun la uscat, la umbra si ferite de ploaie, urmeaza si recoltatul semintelor.
Mararul este bogat in potasiu, sodiu si sulf, fapt pentru care este considerat un foarte bun diuretic. In trecut, era folosit pentru calmarea crizelor de epilepsie. Consumat sub forma de infuzie, acesta stimuleaza sistemul digestiv, semintele opresc sughitul, durerile de cap tusea, stimuleaza lactatia, ajuta la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor.
Mararul prezinta beneficii in regimurile de slabit, prin proprietatea de a aplatiza abdomenul. Prin efectele sale diuretice, impiedica retentia de lichide din organism si actioneaza asupra depunerilor in zonele celulitice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Printr-o cura de doua saptamani, cu suc proaspat de marar, 4 linguri in fiecare zi, se estompeaza cistitele si infectiile renale.
Mararul are o actiune eficace pentru functiile intestinale si are un puternic efect antispastic. Calmeaza durerile abdominale, limiteaza acumularea de gaze si previne colicii.
Mararul este un excelent tonic pentru fizic si psihic, care ajuta si la combaterea depresiei.
Informatii despre alte plante aromatice puteti citi aici
Semintele de marar sunt foarte bogate in calciu. O lingurita cu seminte contine mai mult calciu decat o cana cu lapte. Calciul este necesar in special pentru prevenirea osteoporozei.
In continutul frunzelor de marar si al semintelor gasim mici cantitati de estrogen – hormonul feminin responsabil de cresterea naturala a sanilor si de intretinerea supletii pielii.
Frunzele si semintele de marar, mestecate, ofera o respiratie proaspata. De asemenea, durerile usoare de dinti pot fi calmate cu ajutorul semintelor. Folosit in igiena orala, curata in profunzime dintii si gingiile.
sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News