Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bio-Romania: Introducerea TVA Verde in agricultura a reduce folosirea nejustificata a termenului „natural” pentru diferite produse

bio-romania-introducerea-tva-verde-in-agricultura-a-reduce-folosirea-nejustificata-a-termenului-natural-pentru-diferite-produse

Odata cu introducerea TVA Verde in agricultura si alimentatie va fi creata o legislatie clara care sa reglementeze folosirea termenului respectiv pentru produsele alimentare.


In prezent, numeroase produse alimentare aflate pe piata romaneasca poarta aplicat pe eticheta termenul „natural”, in putine cazuri, insa, folosirea acestuia fiind pe deplin justificata. In lipsa unor prevederei legale clare care sa reglementeze folosirea acestui termen, nenumarate produse pline de chimical sunt prezentate clientilor ca giind naturale, cumparatorii fiind astfel indusi in eroare si folosint cu incredere un produs care, in realitate, poate fi nociv pentru sanatatea lor.
 
Acest aspect a fost semnlat in nenumarate randuri deAsociatia operatorilor din agricultura ecologica Bio-Romania, prin vocea presedintelul Marian Cioceanu, care a adus din nou in discutie acest subiect in cadrul Festivalului BIO, organizat la Muzeul National al Satului din Capitala.
 
„Daca se va implementa acel TVA Verde pe care ni-l dorim se va legifera si termenul de Natural, care inseamna  materia prima este din agricultura conventionala, dar la procesare nu mai punem nimic chimic sau punem ce se pune si in produsul ecologic. In aceste conditii, produsul ar fi mai ieftin, ar fi legiferat si ar fi mai natural. Acum toti scriu Natural pe produse, dar ti le dau pline cu chimicale. Cuvantul Natural nu are o legislatie in spate, nici in Romania si nici in Europa. Gasim pe piata suc de mere Natural 100% si cand citim ingredientele are doar 2 la suta pulpa de mere. Restul sunt chimicale si totul este legal si nu poti sa le faci nimic”, a declarat, presedintele Asociatiei Bio-Romania, Marian Cioceanu, la Festivalul BIO.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a precizat ca SUA are legiferat acest termen si in aceste conditii un suc proaspat de portocale trebuie sa fie obtinut numai din portocale suta la suta, culese in urma cu cel mult 48 de ore.

„Noi am propus TVA de 9 la suta la produsele naturale, de 3 la suta la cele bio si TVA 0 la suta la alimentele de baza bio, iar pentru aceste alimente care au la procesare sute de E-uri sustinem ca TVA sa ramana 24 la suta. Trebuie sa fundamentam foarte bine o legislatie pentru produsele naturale, astfel incat sa se poate face mai usor trecerea catre ecologic si sa avem produse mai sanatoase pe piata”, a mai spus presedintele Bio-Romania.

Principiul TVA Verde a fost gandit de Comisia Europeana pentru a fi aplicat tuturor bunurilor de consum si serviciilor, nu numai alimentelor, fiind schimbat fundamental si criteriul calcularii cotei de TVA.
Modelul economic actual, dar care nu este practicat in Romania, are principiul urmator pe TVA: produsele de stricta necesitate TVA mic, produse de lux TVA mare. La TVA Verde principiul este poluatorul plateste. Astfel, unele alimente vor putea avea TVA 50 la suta, iar unele automobile TVA 0 la suta.

Studiul finantat de Uniunea Europeana prin care se propune implementarea TVA Verde a stabilit formule precise de calcul al acestui impozit tinand cont de amprenta de carbon a fiecarui produs, de durata de viata a produsului, de utilizarea resurselor neregenerabile, de costurile cu distrugerea sau reciclarea produselor dupa utilizare. Un exemplu ar fi banala punga de plastic, care ar putea avea TVA 300 la suta, iar o sacosa de bumbac bio 0 la suta TVA.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016