Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce va aduce nou Legea viei si vinului

ce-va-aduce-nou-legea-viei-si-vinului

Aceasta a primit deja aprobarea Comisiei de Agricultura si urmeaza sa fie dezbatuta in Parlament.


Adoptarea noii Legi a viei si vinului a trecut deja de o prima faza, fiind discutata in Comisia de Agricultura  si urmand a fi dezbatuta zilele urmatoare si in Parlament, pentru ca in final sa fie supusa la vot.
 
In cazul in care va fi adoptata in forma actuala, legea va aduce un concept nou prin infiintarea Consiliului Regiunilor. Acesta va fi format din reprezentanti ai celor 8 regiuni viticole din tara.
 
Dupa intrarea in vigoare a legii,  asociatiile profesionale ale producatorilor vor propune Ministerului Agriculturii formarea Consiliului Regiunilor, iar apoi vor alege cate un reprezentant sau doi din fiecare din cele 8 regiuni viticole importante din tara.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Despre noua lege a vorbit si Emil Florin Dumitru, directorul Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicole, care considera ca aceasta este in acord cu cerintele europene.
 
„Comisia Europeana a intentionat sa plafoneze plantatiile de vita de vie ca sa nu perturbe piata vinului. Au avut in fata situatia din Castiglia, Spania, unde s-au plantat suprafete care produc vin cantitativ si nu calitativ. Astfel, prin noua lege s-a stabilit ca pe unu la suta din suprafata totala cu vita de vie pot fi infiintate plantatii noi. Unu la suta, in tara noastra, inseamna 1.800 de hectare pe an de noi plantatii. Noi am comunicat Comisiei Europene o suprafata de 183.000 ha cultivata cu vita de vie. Cultivatorii pot defrisa culturi imbatranite si sa replanteze vita de vie in acelasi areal. Reintinerirea plantatiilor si producerea de struguri de calitate e tinta noastra. Drepturile de plantare se convertesc in autorizatii de plantare. Viticultorii care au facut cerere sa primeasca drepturi de plantatie le pot converti in autorizatii de plantare si le pot utiliza pana-n 2018”, a declarat presedintele ONIV.
 
Acesta mai spune ca viitorul Consiliu al Regiunilor va trebui sa realizeze si o strategie de promovare a vinurilor romanesti, intrucat acestea au nevoie de o mai bune vizibilitate pe plan international.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016