Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: In cateva zile vor aparea in Monitorul Oficial normele metodologice la legea vanzarii terenurilor

daniel-constantin-in-cateva-zile-vor-aparea-in-monitorul-oficial-normele-metodologice-la-legea-vanzarii-terenurilor

Ministrul a precizat ca respectivele norme au fost avizate de toate ministerele, conditiiile in care tranzactiile cu terenuri sunt blocate in momentul de fata, pana la publicarea acestora in Monitorul Oficial.


Prezent in cursul zilei de ieri la conferinta organizata de LAPAR, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vorbit, printre altele, si despre legea vanzarii terenurilor agricole, lege ce a fost adoptata dar inca nu poate fi pusa in aplicare, intrucat nu au aparul inca normele metodologice.
 
In aceste conditii, tranzactiile cu terenuri agricole sunt blocate la acest moment, insa ministrul a dat asigurari ca situatie se va rezolva in cateva zile, intrucat mai sunt de indeplinit doar cateva formalitati simple pana la publicarea normelor in Monitorul Oficial. Acesta a mai precizat ca normele respectiva au trecut pe la toate ministerele de resort, primind peste tot avizul favoravil, iar urmatorul pas este puvblicarea lor in Monitoprul Oficial, dupa care prevederile Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravila cor putea fi puse in aplicare.
 
„Normele metodologice pe legea vânzărilor terenurilor agricole vor apărea în câteva zile. Au fost agreate de toate ministerele și este o chestiune de zile, după care trebuie publicate în Monitorul Oficial” a precizat ministrul in cadrul conferintiei LAPAR. de asemeni, odata cu publicarea normelor si intrarea in vigoare a legii Administratia Domeniilor Statului, institutia care va regla piața funciară din partea statului, trebuie să treacă în subordinea premierului.
 
Din randul fermierilor prezenti in sala au existat insa numeroase voci care s-au declarat impotriva acestei legi, declarand-o o lege antinationala si cerand imbunatatirea ei pentru a se evita instrainarea terenurilor. Printre contestatari s-a numarat chiar si  presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu, care a sustinul in cadrul aceleiasi conferinte ca „pământul este principalul mijloc de producție, este un bun național ce nu trebuie înstrăinat. Sunt deja vândute străinilor peste un milion de hectare, iar alte două milioane sunt arendate de aceeași categorie. Prin dreptul de preempțiune stabilit prin legea recent adoptată, considerată de majoritatea românilor antinațională, și suprafețele arendate vor intra curând în proprietatea actualilor arendași”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
 În prezent, în România, prețul unui hectar de teren agricol este și de 13 ori mai mic față de alte state europene, în condițiile în care un hectar se vinde cu 3.700 de euro, iar în Germania sau Danemarca poate ajunge la 11.000 de euro, respectiv 22.000 de euro. În Olanda, pământul agricol este extrem de valoros pentru că un hectar poate ajunge și la 48.000 de euro.
 
Cele mai mari suprafețe de terenuri, în România, sunt deținute de italieni, cu o pondere de 24,29 la suta, urmați de germani cu 15,48 la suta și de cei din țările arabe cu 9,98 la suta. Totodată, Ungaria deținea 8,17 la suta din cele peste 700.000 de hectare de teren agricol cumpărat în România, Spania 6,22 la suta, Austria 6,13 la suta, Danemarca 4,52 la suta, Grecia și Olanda câte 2,4 la suta  și Turcia 0,78 la suta.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016