Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Oros: Toate programele de sprijin vor continua in 2020

ministrul-oros-toate-programele-de-sprijin-vor-continua-in-2020

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunta ca toate programele de sprijin vor continua in 2020. Acesta a mai subliniat si suplimentarea cu 12 milioane de euro a Programului "Tomata".


"Legat de programele de sprijin si in primul rand Programul Tomata, am vazut ca acesta este cel mai sensibil (...), toate programele de sprijin, inclusiv Programul Tomata, se vor derula si in anul care vine. Le-am bugetat, sunt prinse in buget, mai mult, astazi am semnat o hotarare de guvern, pentru ca in buget erau prinsi doar 50 de milioane de euro iar necesarul pentru etapa a doua era de inca 12 milioane de euro. Azi am semnat si pentru cei 12 milioane de euro care sa plece catre dumneavoastra, catre Programul Tomata", le-a transmis ministrul vineri celor cateva sute de fermieri prezenti la intalnirea de la Izbiceni, localitatea cu cei mai multi fermieri inscrisi in Programul "Tomata".
 
Oros a mentionat ca programele aflate in derulare vor fi completate astfel incat sa fie avute in vedere si probleme legate de valorificarea si depozitarea produselor.
 
"Am venit sa dezmint unele zvonuri, sigur, acum este o perioada electorala si eu pot sa inteleg logica unei campanii, am venit sa dezmint ca programele de sprijin pentru tomate, pentru legumicultura vor fi suspendate de Guvernul Orban. Nici pomeneala, dimpotriva, toate programele aflate in derulare, toate programele care sunt deja bugetate (...) le vom continua. Dimpotriva, avand, sa zic asa, ocazia sa lucram anul viitor la noul plan national strategic 2021 - 2027, unde Romania va beneficia de aproape 20 de miliarde de euro, vom scrie si alte proiecte de sustinere pe niste bani europeni care vor veni sigur timp de sapte ani, proiecte care sa vina in completare la ceea ce s-a intamplat pana acum, in asa fel incat nu numai sa se produca, pentru ca am observat ca in foarte multe zone din tara, si am fost si in zona Galatiului, in zona Brailei, legumicultorii deja sunt performanti, au productii mari, au marfa de calitate. Problema cea mai mare este acum vanzarea, valorificarea, pentru ca lipsesc spatiile de depozitare, spatiile de stocare, de ambalare si de vanzare in conditii de pret avantajoase pentru fermier. (...) Deci (...) toate programele, inclusiv Programul Tomata, se vor derula in continuare si anul viitor, mai mult, vom veni cu completari astfel incat tot ceea ce produceti sa si vindeti, sa aveti posibilitatea de a depozita, de a sorta, de a ambala si de a vinde la preturi corecte, nu la samsari care sa va ia tot castigul iar dumneavoastra sa ramaneti cu un castig foarte mic sau chiar in pierdere", le-a spus ministrul fermierilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Intrebat daca ia in calcul realizarea unor programe tip "Tomata" si pentru alte legume, ministrul Agriculturii a raspuns afirmativ, insa a adaugat ca se va acorda atentie si valorificarii produselor de catre fermieri si realizarii unor scheme de ajutor pentru cooperative care sa produca in cantitate mare, calitativ si sa poata livra cu ritmicitate supermarketurilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016