Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Norme de ecoconditionalitate obligatorii pentru fermierii care vor sa primeasca subventii
Incepand din 2015, fermerii care solicita plati directe din bani europeni sau din bugetul national, precum si cei care solicita fonduri europene prin anumite scheme de plati din PNDR 2014-2020 va trebui sa respecte 20 de norme privind ecoconditionalitatea, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Agriculturii.
O noutate faţa de anii precedenti o constituie cerintele privind bunastarea animalelor (SMR 11-13), insa acestea se aplica doar incepand cu 1 ianuarie 2016.
Potrivit proiectului de Ordin pentru aprobarea normelor privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor şi masurilor de sprijin pentru fermieri in Romania, respectarea GAEC şi SMR este obligatorie pentru:
a) fermierii care solicita plati directe si ajutoare nationale tranzitorii (ANT), cu exceptia fermierilor inscrisi in schema de plata pentru micii fermieri (art. 92 Reg. (UE) 1.306/2013);
b) beneficiarii primelor anuale in cadrul masurilor pentru impadurirea si crearea de suprafete impadurite, plati de agromediu si clima, sprijin pentru conversia la agricultura ecologica, sprijin pentru mentinerea practicilor de agricultura ecologica, plati pentru zone cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice, plati pentru angajamente de silvomediu si masuri de sprijin in sectorul pomicol;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
c) fermierii care solicita sprijin prin masuri de piata in sectorul vitivinicol;
d) fermierii care solicita plati prin alte scheme si masuri de sprijin din fonduri europene sau din bugetul national pentru care trebuie respectate normele de ecoconditionalitate.
In plus, pentru 2015 si 2016 este obligatorie si pastrarea raportului dintre suprafata terenurilor utilizate ca pajisti permanente si suprafaţa agricola totala, declarate de fermieri in 2007 (art. 93 alin. (3)/Reg. (UE) 1306/2013).
Insitutiile implicate in controlul privind respectarea normelor de ecoconditionalitate sunt APIA (SMR 1-3, SMR 10, GAEC 1-7), ANSVSA (SMR 4-9 si SMR 11-13), Garda Nationala de Mediu si Autoritatea Nationala Fitosanitara (SMR 10).
Nerespectarea GAEC şi SMR din vina fermierului, se sancţioneaza cu reducerea platii sau excluderea totala de la plata (art. 91 din Reg. (UE) 1.306/2013).
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.33 din 3 voturiUltima ora