Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producatorii din industria carnii apeleaza la Parlament pentru reducerea TVA
Asociatia Romana a Carnii a trimis in acest sens o scrisoare deschisa presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor.
Asociatia Romana a Carnii a transmis zilele acestea o scrisoare deschisa presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in care le solicita ajutorul direct in vederea scaderii TVA la carne.
In document, ARC solicita aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5 la suta pentru carne si preparate din carne, depusa deja la Camera Deputatilor, in data 10 martie 2014.
„TVA la nivelul de 24 la suta incurajeaza evaziunea fiscala si competitia neloiala. Producatorii si procesatorii romani de carne sunt la limita profitabilitatii si situatia s-a inrautatit si mai mult dupa reducerea TVA in Ungaria, la 5 la suta pentru carnea de porc. Din datele Asociatiei Romane a Carnii, evaziunea fiscala este de aproximativ 13 miliarde de euro, adica 75 la suta din TVA-ul care ar trebui incasat la bugetul de stat. Din pacate, nici 10 la suta din TVA nu este colectat si astfel statul este pagubit in fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne si la preparatele din carne. De aceea, solicitam aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne si preparate din carne”, a declarat Radu Timis, presedintele ARC.
Potrivit documentului, prioritatea industriei carnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne si la preparatele din carne la 5 la suta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, Federatia Nationala PRO AGRO, Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) au initiat o campanie la nivel national, in care sunt implicati si consumatorii.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
Idei de afaceri in agricultura