Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Legislatie

Asociatia Romana a Carnii a trimis in acest sens o scrisoare deschisa presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor.
Asociatia Romana a Carnii a transmis zilele acestea o scrisoare deschisa presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in care le solicita ajutorul direct in vederea scaderii TVA la carne.
In document, ARC solicita aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5 la suta pentru carne si preparate din carne, depusa deja la Camera Deputatilor, in data 10 martie 2014.
„TVA la nivelul de 24 la suta incurajeaza evaziunea fiscala si competitia neloiala. Producatorii si procesatorii romani de carne sunt la limita profitabilitatii si situatia s-a inrautatit si mai mult dupa reducerea TVA in Ungaria, la 5 la suta pentru carnea de porc. Din datele Asociatiei Romane a Carnii, evaziunea fiscala este de aproximativ 13 miliarde de euro, adica 75 la suta din TVA-ul care ar trebui incasat la bugetul de stat. Din pacate, nici 10 la suta din TVA nu este colectat si astfel statul este pagubit in fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne si la preparatele din carne. De aceea, solicitam aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne si preparate din carne”, a declarat Radu Timis, presedintele ARC.
Potrivit documentului, prioritatea industriei carnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne si la preparatele din carne la 5 la suta.
De asemenea, Federatia Nationala PRO AGRO, Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) au initiat o campanie la nivel national, in care sunt implicati si consumatorii.
In document, ARC solicita aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5 la suta pentru carne si preparate din carne, depusa deja la Camera Deputatilor, in data 10 martie 2014.
„TVA la nivelul de 24 la suta incurajeaza evaziunea fiscala si competitia neloiala. Producatorii si procesatorii romani de carne sunt la limita profitabilitatii si situatia s-a inrautatit si mai mult dupa reducerea TVA in Ungaria, la 5 la suta pentru carnea de porc. Din datele Asociatiei Romane a Carnii, evaziunea fiscala este de aproximativ 13 miliarde de euro, adica 75 la suta din TVA-ul care ar trebui incasat la bugetul de stat. Din pacate, nici 10 la suta din TVA nu este colectat si astfel statul este pagubit in fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne si la preparatele din carne. De aceea, solicitam aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne si preparate din carne”, a declarat Radu Timis, presedintele ARC.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit documentului, prioritatea industriei carnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne si la preparatele din carne la 5 la suta.
De asemenea, Federatia Nationala PRO AGRO, Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) au initiat o campanie la nivel national, in care sunt implicati si consumatorii.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News