Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli noi pentru acvacultura, aprobate de CE

reguli-noi-pentru-acvacultura-aprobate-de-ce

Comisia Europeana (CE) a adoptat reguli noi pentru acvacultura sub forma unor orientari strategice. Rolul acestora va fi pentru a se asigura sustenabilitatea si competitivitatea in cadrul blocului comunitar.


Orientarile ofera Comisiei, statelor membre si partilor interesate o perspectiva comuna pentru a dezvolta acest sector intr-un mod care sa contribuie in mod direct la Pactul verde european si, in special, la Strategia "De la ferma la consumator". Orientarile vor ajuta sectorul acvaculturii din UE sa devina mai competitiv si mai rezilient si sa isi imbunatateasca performantele de mediu.
 
Orientarile au fost elaborate in stransa consultare cu statele membre ale UE si cu partile interesate, in special cu cele reprezentate in Consiliul consultativ pentru acvacultura. Ele stabilesc patru obiective interdependente pentru dezvoltarea in continuare a acvaculturii in UE: consolidarea rezilientei si a competitivitatii, participarea la tranzitia verde, asigurarea acceptarii sociale si a informarii consumatorilor si imbunatatirea cunostintelor si inovarea.
 
Orientarile propuse vor sprijini si cresterea substantiala a acvaculturii ecologice la nivelul UE. Astfel cum s-a mentionat in Planul de actiune pentru agricultura ecologica, recent publicat, productia de acvacultura ecologica ramane un sector relativ nou, dar cu un potential de crestere semnificativ.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Spre deosebire de pescuit, acvacultura nu este un domeniu de competenta exclusiva a UE. Cu toate acestea, recunoscand rolul important pe care il joaca acvacultura in securitatea alimentara europeana, cresterea durabila si ocuparea fortei de munca, politica comuna in domeniul pescuitului prevede un sistem de coordonare strategica a politicii in domeniul acvaculturii in UE.
 
O astfel de abordare strategica a devenit si mai relevanta in prezent, avand in vedere potentialul sectorului acvaculturii de a contribui la atingerea obiectivelor Pactului verde european si necesitatea de a asigura sustenabilitatea si rezilienta pe termen lung a sectorului, in special in contextul crizei/pandemiei de COVID-19. Noile orientari strategice au integrat pe deplin aceste obiective.
 
Analizand provocarile si oportunitatile sectorului acvaculturii din UE, orientarile propun actiuni specifice intr-o serie de domenii, inclusiv accesul la spatiu si apa, sanatatea umana si animala, performantele de mediu, schimbarile climatice, bunastarea animalelor, cadrul de reglementare si administrativ si comunicarea cu privire la acvacultura din UE.
 
In special, Comisia propune elaborarea unor documente de orientare detaliate privind bunele practici in cele mai importante domenii si prevede un mecanism specific de asistenta pentru acvacultura pentru a sprijini elaborarea acestor documente de orientare, precum si punerea in aplicare a bunelor practici descrise in acestea.
 
Printre alte obiective, Comisia incurajeaza, de asemenea, statele membre ale UE sa includa cresterea acvaculturii ecologice in revizuirea (in curs) a planurilor lor strategice nationale pentru sectorul acvaculturii, precum si sa sprijine acest tip de productie acvicola cu o parte din fondurile disponibile in cadrul Fondului european pentru pescuit, afaceri maritime si acvacultura (FEPAM).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016