Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Restrictii privind cumpararea terenurilor agricole in Romania
Dupa cum se arata intr-un proiect de lege care priveste reglementarea pietei funciare din Romania, persoanele fizice care vor sa achizitioneze un teren agricol, in Romania, trebuie sa respecte conditiile restrictive impuse de Guvern.
Pentru a putea cumpara terenuri agricole, acestia trebuie sa dovedeasca ca au studii in domeniul agricol si ca au intreprins activitati agricole, inainte de momentul cumpararii, cel putin 5 ani de zile. Acestia trebuie sa fie deja inregistrati la organele fiscale ca persoane fizice sau juridice, care desfasoara activitati agricole, exceptie facand cei care se inregistreaza potrivit legii speciale la registrul comertului.
Tot in acest proiect de lege, se arata persoanele fizice sau arendasii, nu pot depasi o anumita suprafata, care va fi stabilita tot de Guvern. Cei care se afla in vecinatatea suprafetei de vanzare, nu vor putea cumpara terenul daca au ajuns deja la limita ce va fi impusa, chiar daca au drept de preemtiune la cumpararea unui teren.
Din propunerea legislativa, reiese ca Agentia Guvernamentala va avea responsabilitati asupra urmatorelor: va elibera avize pentru cumpararea terenului agricol in conditiile stabilite de lege, va monitoriza si gestiona terenurile vandute sau cumparate, va interveni pe piata funciara pentru reglarea acesteia si va limita cresterile excesive ale suprafetelor sau fermelor, va orienta in mod amiabil piata funciara prin consultanta gratuita pentru persoanele fizice care doresc sa cumpere teren, va sprijini instalarea micilor fermieri, va incuraja transferul unor ferme, va cumpara sau vinde teren agricol situat in extravilan, va arenda suprafete de tern agricol.
Cumparatorii de terenuri, nu le vor putea vinde mai departe pentru o perioada de 10 ani de la momentul cumpararii. Terenurile nu vor putea fi scoase din circuitul agricol si nici nu vor putea fi introduse in intravilan prin PUG/PUZ, pentru o perioada de 20 de ani de la cumparare. Incalcarea acestor legi va fi sanctionata in consecinta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora