Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
S-a promulgat Legea certificatelor de depozit
Aceasta va permite fermierilor sa işi depoziteze in condiţii mai bune producţia, daca nu vor obţine un preţ bun la vanzare.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntar recent ca a fost promulgata Legea certificatelor de depozit, acesta precizand si ca normele metodologice ale legii ar trebui sa apara in cel mult 30 de zile.
„Sper sa facem certificatele functionale cat mai repede. Avem 30 de zile in care sa emitem normele metodologice, pe urma fermierii au posibilitatea mult mai bine decat pana acum sa depoziteze productia daca nu au un pret pe masura asteptarilor. Problema nu mai este ca acum cinci, chiar ca acum doi ani, cu subventii mici sau care nu se plateau la timp. Acum subventiile se platesc la timp, oamenii stiu exact in 2014 cat au de primit si stiu chiar pana in 2020. Am avut aceasta ambitie de a prezenta cat se va primi in fiecare an si cat va fi cresterea pana in anul 2020, in conformitate cu plata europeana si cu sprijinul de la bugetul de stat. Aceasta problema nu mai exista, singura problema pe care o avem este sa acoperim o suprafata cat mai mare cu infrastructura de irigatii astfel incat sa mentinem un nivel constant de productie”, a declarat ministrul.
Cu privire la momentul in care va emite MADR rapoarte lunare cu preturi si productii, la fel cum fac alte tari din bazinul Marii Negre sau USAID, ministrul a afirmat ca in primul rand Romania trebuie sa aiba functionala o bursa de cereale.
„Este important sa avem o bursa de cereale. S-a inceput inca de anul trecut, dar este un proces care va dura. Avem un ring de produse cerealiere, lucrurile se misca. Dupa ce vom avea toate aceste informatii care se vor centraliza la o bursa, atunci putem sa emitem un raport lunar cu privire la preturi si toate celelalte informatii”, a mai precizat Daniel Constantin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit datelor MADR, productia de grau obţinuta in 2013 a ajuns la 7,296 de milioane de tone, fata de 4,7 milioane tone in anul precedent, fiind cea mai mare din ultimii opt ani, iar la orz si orzoaica recolta a depasit 1,511 milioane de tone.
La floarea-soarelui, Romania a avut cea mai buna recolta din Uniunea Europeana, de 2,088 milioane tone, comparativ cu 1,3 milioane tone in 2012, iar recolta de porumb s-a dublat de la 5,4 milioane la 10,7 milioane tone. In 2013, Romania a ocupat locul I in UE la productia de floarea-soarelui, locul doi la porumb si locul sase la grau si rapita.
Din datele Ministerului Agriculturii, in toamna lui 2013, au fost insamantate 2,87 de milioane de hectare cu culturi agricole, din care cu grau, secara şi triticale circa 2,12 milioane hectare, cu orz, 272.688 hectare, orzoaica, 86.646 hectare si rapita, 383.551 de hectare.
In primavara lui 2014, a fost programata insamantarea unei suprafete de peste 5 milioane de hectare, in special cu porumb (2,6 milioane hectare) si floarea-soarelui (1,32 milioane hectare), dar si cu sfecla de zahar, cartofi, legume in camp, plante medicinale etc.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora