Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se creste planta avocado in apartament? Sfaturi de ingrijire AVOCADO

cum-se-creste-planta-avocado-in-apartament-sfaturi-de-ingrijire-avocado

Avocado este fructul unui arbore este cultivat in America de Sud. Desi in conditiile de clima din Romania el nu va atinge nici inaltimea si nici durata de viata a unuia din mediul sau natural, arborele de avocado, Persea americana, poate fi fara probleme cultivat ca planta ornamentala.


Fructul de avocado este oval, de dimensiunea unei pere, de culoare verde inchis. Pulpa fructului este galben-verzuie, are o consistenta cremoasa asemenei untului si gust uleios. In mijloc se gaseste un sambure mare, bogat si el in uleiuri vegetale.
 
Deoarece contine foarte multe grasimi, avocado mai este numit "untul vegetal". Uleiul extras din fructe este apreciat in industria cosmetica.

Metoda de inmultire prin sambure

Curatati bine samburele cu ajutorul unei periute de resturile de pulpa. Samburele curatat bine are aspectul exterior al unei castane. Cu ajutorul unor betisoare suspendati-l deasupra unui pahar cu apa, in care il lasati scufundat cam o treime. Tineti paharul intr-un loc cald, luminos dar ferit de actiunea directa a razelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Pe masura ca nivelul apei scade, se completeaza cu apa de la robinet. Intr-o perioada de 2 pana la 6 saptamani, radacinile si tulpina vor incepe sa se dezvolte. Cand tulpinita a crescut suficient si ii apar primele doua frunze, aceasta se taie de la jumatate si se lasa sa creasca din nou (in acest fel, coroana plantei obtinute va fi mai bogata).
 
Se transplanteaza apoi intr-un ghiveci cu pamant bine ingrasat si drenat. Puteti tine ghiveciul vara pe balcon sau in gradina, avand grija sa il mutati in apartament cand temperatura scade sub 12-15 grade Celsius.

Conditii pentru avocado

Este o planta careia ii place foarte mult lumina, de aceea puteti sa il tineti chiar si in plin soare. Este insa reticent fata de prea multa apa, udati ghiveciul moderat. Un semn ca planta primeste prea multa apa este ingalbenirea frunzelor. Este bine sa solul din ghiveci sa fie lasat sa se usuce intre doua udari. Persea americana este o planta moderat acidofila.
 
Daca frunzele devin maronii si petiolul lor se usuca, pHul solului din ghiveci este prea ridicat (alcalin); in acest caz, se uda din abundenta (se poate chiar scufunda intr-o galeata cu apa) dupa care se lasa se scurga. Se repeta tratamentul de cateva ori. Este bine de retinut ca avocadoului ii place un sol cu valori de pH cuprinse intre 6 si 6.5.
 
Pentru a ajunge la aceste valori de pH adaugati la suprafata ghiveciului se adauga un strat decorativ de scoarta de copac maruntita sau chiar amestec de talas. Solul poate sa contina un procent mare de turba, un amestec potrivit este turba si pamantul de gradina usor, mixate in proportii egale. Ingrasaminte: o data pe an, de preferinta primavara, plantei I se administreaza un ingrasamant recomandat NPK 7:4:2.

Altoirea la avocado

Ca si in cazul altor arbori de apartament obtinuti din samburi sau seminte, avocado nu fructifica decat dupa o perioada lunga de timp. De aceea, pentru a il forta sa faca fructe, il puteti altoi, asemeni citricelor, atunci cand tulpina lui se lignifica si devine groasa cat un creion.

Reteta cu avocado: Guacamole

Avem nevoie de: doua fructe de avocado, o ceapa, ardei iute sau boia, o rosie, patrunjel, zeama de lamaie, sare Mod de preparare: Se curata fructele, se taie in bucati mici. Se scoate miezul samburelui si se piseaza. Se adauga apoi ceapa tocata marunt, ardei iute sau un praf de boia, dupa gust, se sareaza. Separat se coace rosia pe o tava si se curata de pielita. Se toaca si ea marunt si se adauga in castron, impreuna cu putina zeama de lamaie. Se amesteca totul bine pana cand devine ca o pasta. Se decoreaza cu frunze de patrunjel intregi. Optional: se poate condimenta cu usturoi si seminte de coriandru.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.19 din 463 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016