Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum ingrijesti zambilele din ghiveci?
Motivul pentru care au aparut zambilele inflorite in ghivecele acelea scunde este unul practic: florile tin mai mult. Daca un buchet de zambile va trebui aruncat dupa o saptamana doua, o zambila inflorita, cu bulbul fixat in solul din ghiveci, poate sa tina si cateva saptamani. Unde mai pui ca bulbul se poate planta in toamna, iar primavara urmatoare va inflori din nou.
Nu este cazul doar la zambile, moda aceasta a plantelor oferite cu tot cu radacini prinde din ce in ce mai mult, poate si din pricina ca pe piata au intrat o sumedenie de varietati, in vreme ce oferta din florarii nu s-a diversificat mai deloc, ramanand cu aceiasi trandafiri olandezi, crini imperiali, garoafe si lalele.
Problema este ca plantele acestea trebuie si ingrijite, nu mai pot fi aruncate la gunoi ca inainte. Dar nu este mare filozofie, mai ales in cazul zambilelor.
Nu au nevoie decat de putina apa (dar putina!) in ghiveci, solul sa fie usor umed, dar fara sa balteasca apa. Floarea trebuie sa stea cat mai departe de o sursa de caldura, dar are nevoie in schimb de multa lumina si de aer. Zambilel din ghiveci se simt mult mai bine pe balcon sau in gradina.
Este uimitor ce poate face putin aer dintr-o planta pricajita si ofilita, care, ca si in cazul oamenilor, are nevoie de aer curat. Zambila in ghiveci nu are nevoie de altceva decat de apa. Dupa o perioada, floarea se va ofili iar mai tarziu se vor usca si frunzele.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Este momentul ca bulbul sa fie scos cu grija din pamant, invelit in hartie groasa si pus la pastrare intr-un loc racoros si uscat. Il poti planta apoi in luna octombrie si, daca il uzi bine si il tii in camera, el va inflori chiar in apropierea anului nou.
Daca te-ai hotarat sa il plantezi direct in gradina, planta va rasari si va inflori in martie anul urmator.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.16 din 190 voturiUltima ora