Lucruri mai putin cunoscute despre sofran
De la paella spaniola si celebra bouillabaise din sudul Frantei pana la orezurile italiane si indiene, sofranul este un condiment fara care bucatariile lumii nu ar mai fi la fel.
Este cel mai scump aliment din lume
La un pret cuprins intre 2.000 si 10.000 lire/500 g, sofranul este nu doar cel mai scump condiment din lume, ci si cel mai scump aliment, mai scump decat caviarul, carnea de vita Kobe, otetul balsamic. Insa un singur firicel poate schimba complet gustul unei mancari sau prajituri.
Pentru 1 kg de sofran, e nevoie de 130. 000 – 250. 000 de flori
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Fiecare floare produce doar 3 stamine, care sunt culese cu mana si apoi uscate. Pentru un gram de praf de sofran e nevoie de cateva sute de firicele fine. Partea buna e ca pentru o aroma perfecta e nevoie doar de foarte putin sofran, pentru ca altfel vei obtine un gust amar.
Are cea mai frumoasa origine
Firisoarele delicate de sofran sunt, de fapt, staminele unei flori (Crocus sativus), ruda cu brandusele. Atentie insa, nu toate florile Crocus produc sofran, iar unele din ele sunt chiar otravitoare.
Este supranumit "aurul rosu"
Este unul din cele mai pretioase ingrediente din lumea culinara.
In spatele acestui condiment se depune multa munca
Fiecare floare, care infloreste doar o data pe an, timp de o saptamana, produce 3 stamine care trebuie culese delicat cu mana, apoi uscate, din nou foarte delicat. Asa se explica si pretul ridicat al sofranului.
Unde se produce?
96% din productia globala de sofran vine din Iran. Sofranul a fost introdus in europa prin Spania, inca din secolul XIV, iar azi tara detine 70% din piata mondiala.
Atentie la sofranul contrafacut!
Sofranul va fi intotdeauna scump. Daca il vezi la preturi foarte mici, mai bine nu-l cumpara. Sofranul contrafacut contine chimicale si nu are nici pe departe aceeasi aroma. Sofranul bun iti va gadila nasul chiar si printr-o punga de plastic. Ca sa mergi la sigur, cumpara doar sofran din Iran (cel mai bun) sau din Spania.
Sofranul este o investitie pe termen lung
Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in bucataria ta. Trebuie doar sa-l tii intr-un loc racoros si intunecat.
Pentru cea mai intensa savoare, incearca ceaiul cu sofran
Sofranul isi elibereaza aromele cand este pus in contact cu apa calda. dureaza aproximativ 20 de minute, apoi firele continua sa elibereze culoare si miros in urmatoarele 24 de ore. Tocmai de aceea, multe preparate cu sofran au un gust mai bun a doua zi.
Sofranul trebuie pregatit inainte de a fi adaugat in mancare
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>