Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proprietatile medicinale ale sofranului

proprietatile-medicinale-ale-sofranului

Sofranul mareste vitalitatea si energia disponibile in corpul uman. Datorita incredibilelor sale calitati adaptogene, sofranul poate sustine organismul pentru a face fata lipsei cronice de energie, stresului si pierderii de vitalitate.


Este ideal pentru a trata burnout-ul si oboseala cronica. Sofranul este considerat una dintre cele mai bune plante pentru sustinerea organismului in timpul incercarilor dificile din viata.
 
Sofranul de buna calitate este un foarte bun antidepresiv. Persoanele care iau in mod regulat sofran dimineata, au observat o crestere a starii de bine si o senzatie de lejeritate.

Sofranul actioneaza asupra glandelor suprarenale (glandele energetice) si participa astfel la restabilirea echilibrului energetic, al sistemului nervos si la echilibrul fizic al corpului uman, actionand asupra productiei de neurotransmitatori, de hormoni importanti si mai cu seama asupra serotoninei, melatoninei si dopaminei, care sunt principalii trei hormoni ai fericirii, somnului si echilibrului nervos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din cultura de sofran cu ajutorul ghidului complet "Cultura de sofran"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Sofranul creste concentratea, echilibrul nervos si bunastarea generala. Sofranul usureaza circulatia impulsurilor nervoase intre neuroni, producerea de neurotransmitatori si imbunatateste calitatea somnului. Este o planta excelenta pentru recapatarea bucuriei de a trai si a vivacitatii spiritului si de asemenea, pentru ameliorarea progresiva a calitatii somnului.
 

Proprietatile medicinale ale sofranului

 
Prevenirea bolilor
 
Sofranul contine compusii crocin si crocetin care promoveaza invatarea, memoria si cele doua substante sunt benefice impotriva febrei, gripei si racelii. Acesta protejeaza sistemul nervos central de stresul oxidativ tinand alzheimerul si Parkinsonul la distanta. De asemenea, protejeaza impotriva bolilor de rinichi, ficat si ale vezicii urinare.
 
Antidepresiv
 
Sofranul contine 5-hidroxitriptofan, care stimuleaza fluxul sanguin catre creier si produce serotonina, care imbunatateste starea de spirit, reduce depresia si anxietatea.
 
Proprietati digestive
 
Sofranul imbunatateste circulatia sangelui in sistemul digestiv, membranele stomacului si colonului, calmand aciditatea si colicile gastro-intestinale.

Sofranul este considerat un purificator al sangelui si anticonvulsiv. Prepara o infuzie dintr-o jumatate de lingurita de sofran dizolvata intr-un pahar cu apa fiarta. Dupa ce s-a racit, bea jumatate din infuzie dupa masa de pranz si jumatate dupa cina. Iti va regla digestia si activitatea intestinelor.
 
Mentine sanatatea inimii
 
Este un excelent antispasmodic, ajuta la digestie, creste apetitul si trateaza colica renala. Este un tonic al inimii, are actiune antiinflamatoare, fiind folosit sub forma de tincturi in tratamentul artritei. 
 
Este un antidepresiv si antipsihotic eficient si este folosit cu succes in tratarea isteriei. In medicina indiana, un amestec de sofran si unt topit este folosit in tratarea diabetului. 
 
Leac anti-betie 
 
10-15 g de pistiluri de sofran, macerate 3-4 ore in alcool (50 ml) si administrate pe stomacul gol inainte de o petrecere previn instalarea starii de betie si pot induce repulsia la abuzul de alcool (metoda nu functioneaza insa la suferinzii de etilism cronic).
 
Lupta impotriva anemiei
 
Prezenta fierului in sofran este importanta in formarea hemoglobinei si este un co-factor in producerea de globule rosii.
 
Trateaza acneea si petele 
 
Continutul antifungic si antibacterian din sofran il face eficient in tratarea acneei, petelor si punctelor negre si improspateaza pielea obosita, sterge cearcanele de sub ochi, exfoliaza pielea, stimuleaza circulatia sangelui si previne ridurile.

Medicamente care contin sofran sunt folosite la tratarea acneei, a condiloamelor si a altor boli de piele. Sofranul vindeca arsurile si ranile superficiale, ajutand la regenerarea pielii. Vindecarea este spectaculoasa, tesutul se reface aproape fara urme ale arsurii.
 
Combate caderea parului
 
Sofranul, amestecat cu lemnul dulce si laptele si aplicat pe portiunile fara par, combate alopecia si stimuleaza cresterea parului.
 
Afrodisiac
 
Sofranul stimuleaza vitalitatea masculina, intervine in vindecarea impotentei, ejacularii precoce, disfunctiilor erectile, intervine in mentinerea unei vieti sexuale sanatoase.

Grecii si arabii foloseau sofranul ca afrodiziac pentru ca are proprietati asemanatoare hormonilor. romanii il adaugau in apa de baie, iar femeile, in evul Mediu, foloseau pomezi de par cu sofran pentru a fi mai atragatoare. In zilele noastre, este indicat in tratamentul impotentei si sterilitatii.
 
Imbunatateste respiratia 
 
Sofranul este utilizat in tratamentul astmului, tusei, tusei convulsive (magareasca), precum si ca expectorant. Sofranul ajuta la curatarea cailor respiratorii inguste si reduce inflamatia plamanilor, prevenirea si reducerea unui atac de astm sever.
 
Calmeaza crampele menstruale si intervine in sindromul pre-menstrual (PMS)
 
Sofranul reduce intensitatea durerilor si durata acestora in timplul ciclului menstrual, scade nivelul de cortizol si stres si creste nivelul de estrogeni, la femeile care sufera de sindromul pre-menstrual (PMS).
 
In timpul sarcinii
 
Sofranul imbunatateste fluxul de sange pelvian, suprima crampele, gazele si balonarea, si controleaza tulburarile de dispozitie, anxietate, depresie si prin eliberarea hormonului serotonina, in timpul diferitelor etape ale sarcinii. Ceaiul de sofran suprima greata si senzatia de rau de dimineata.
 
Lupta impotriva artritei
 
Sofranul are proprietati anti-inflamatorii, care produc o diminuare a durerilor articulare, reduc oboseala si inflamatia musculara, reduce eroziunea osoasa ajutand tesuturile sa elimine acidul lactic care se acumuleaza dupa efort fizic intens.
 
Insomnia
 
Sofranul este un sedativ usor, folosit pentru tratarea insomniei si depresiei.
 
Imbunatateste vederea
 
Sofranul contine carotenoizi care protejeaza organismul impotriva bolilor batranetii, cum ar fi degenerescenta maculara si cataracta; este un scut impotriva radiatiilor solare nocive si regleaza acidul gras al membranei celulare a ochilor.
 
Mai multe cercetari au aratat ca sofranul imbunatateste vederea si previne degenerescenta maculara, cea mai comuna cauza a orbirii, mai ales in cazul varstnicilor. Sofranul inverseaza efectele cauzate de degenerescenta maculara, considerata cel mai frecvent factor de aparitie a orbirii in cazul persoanelor in varsta. 
 
Pentru gingii puternice 
 
Masarea gingiilor cu sofran ajuta la intarirea acestora, reduce durerea si inflamatiile, precum si umflaturile din gura si de pe limba.
 
Anticancerigen
 
Crocinul si safranal din sofran inhiba cresterea tumorii cancerigene din organism prin proprietatile lor anticancerigene si anti-mutagene. Carotenoidele din sofran poseda proprietati chimio-preventive, actionand impotriva cancerului de colon, ficat si cancerului ovarian.
 
Inhiba depunerile de grasime si scade colesterolul
 
Tot curcumina poate opri extinderea celulelor grase in organism. Pe langa faptul ca ajuta persoanele supraponderale sa scada in greutate, s-a dovedit ca sofranul contribuie si la scaderea colesterolului rau din sange si a trigliceridelor, precum si la ameliorarea steatozei hepatice (ficat gras).

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din cultura de sofran cu ajutorul ghidului complet "Cultura de sofran"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016