Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Plante medicinale

Ghimbirul - Zingiber officinale
Ghimbirul este o planta erbacee din regiunile tropicale.
Este o specie perena, care se dezvolta corespunzator daca i se asigura o temperatura ridicata si umiditate permanenta. Radacina de ghimbir are o forma neregulata si poate ajunge pana la 5-6 cm lungime.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ghimbirul este folosit drept condiment, putand fi folosit atat in supe si feluri principale, dar si in deserturi sau bauturi. Prin fierbere, ghimbirul isi intensifica iuteala, dar aroma ii scade.
Efecte medicinale
Rizomul de ghimbir, actioneaza impotriva racelii, asupra plamanilor, a stomacului si a splinei. Ceaiul de ghimbir (o radacina proaspata, rasa si fiarta timp de 10 minute in 250 ml apa) trateaza edemele, vom sau tusea. Acesta este si un calmant pentru inflamatii ale gatului, sinuzite, raguseala sau febra.
Tulpina de ghimbir, consumata proaspata, trateaza indigestia. Este un excelent calmant pentru durerile abdominale, elimina gazele, stimuleaza apetitul, neutralizeza toxinele. Sucul din tulpina de ghimbir opreste sughitul, ia senzatia de greata sau poate ajuta impotriva toxiinfectiei alimentare. De asemenea, si o bucatica de radacina de ghimbir, tinuta sub limba, taie senzatia de greata sau voma.
Deseori, acesta este folosit de persoanele care au rau de mare, de masina sau de altitudini.
Astmul se poate trata cu tinctura de ghimbir , aceasta curata plamanii de secretii.
Pe langa industria alimentara si fabricarea berii de ghimbir (ginger beer, bautura nealcoolica), ghimbirul se mai foloseste in industria parfumurilor, avand o aroma de lamaie piperata. De asemenea, se mai utilizeaza si in industria cosmeticelor si in medicina alternativa. Aceasta planta are proprietati afrodiziace, stimulative, tonifiante, antitoxice si hipotensive.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News