Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ghimbirul
Ghimbirul - Zingiber officinale
Ghimbirul este o planta erbacee din regiunile tropicale.
Este o specie perena, care se dezvolta corespunzator daca i se asigura o temperatura ridicata si umiditate permanenta. Radacina de ghimbir are o forma neregulata si poate ajunge pana la 5-6 cm lungime.
Ghimbirul este folosit drept condiment, putand fi folosit atat in supe si feluri principale, dar si in deserturi sau bauturi. Prin fierbere, ghimbirul isi intensifica iuteala, dar aroma ii scade.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Efecte medicinale
Rizomul de ghimbir, actioneaza impotriva racelii, asupra plamanilor, a stomacului si a splinei. Ceaiul de ghimbir (o radacina proaspata, rasa si fiarta timp de 10 minute in 250 ml apa) trateaza edemele, vom sau tusea. Acesta este si un calmant pentru inflamatii ale gatului, sinuzite, raguseala sau febra.
Tulpina de ghimbir, consumata proaspata, trateaza indigestia. Este un excelent calmant pentru durerile abdominale, elimina gazele, stimuleaza apetitul, neutralizeza toxinele. Sucul din tulpina de ghimbir opreste sughitul, ia senzatia de greata sau poate ajuta impotriva toxiinfectiei alimentare. De asemenea, si o bucatica de radacina de ghimbir, tinuta sub limba, taie senzatia de greata sau voma.
Deseori, acesta este folosit de persoanele care au rau de mare, de masina sau de altitudini.
Astmul se poate trata cu tinctura de ghimbir , aceasta curata plamanii de secretii.
Pe langa industria alimentara si fabricarea berii de ghimbir (ginger beer, bautura nealcoolica), ghimbirul se mai foloseste in industria parfumurilor, avand o aroma de lamaie piperata. De asemenea, se mai utilizeaza si in industria cosmeticelor si in medicina alternativa. Aceasta planta are proprietati afrodiziace, stimulative, tonifiante, antitoxice si hipotensive.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor:
Monica Alexoiu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora