Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Limba boului, anchusa officinalis, planta melifera si medicinala, invaziva in culturile de lucerna

limba-boului-anchusa-officinalis-planta-melifera-si-medicinala-invaziva-in-culturile-de-lucerna

Anchusa officinalis, in limbaj popular miruta sau limba boului, este o planta perena, din flora spontana, melifera si medicinala. In agricultura este considerata contaminant al culturilor de lucerna.


Anchusa officinalis, in limbaj popular miruta sau limba boului, este o planta perena, din flora spontana, melifera si medicinala. In agricultura este considerata contaminant al culturilor de lucerna.

In rezervatia dunelor marine de la Agigea, profesorul Iuliu Morariu mentioneaza Anchusa officinalis in fitocenoza cu Ephedra distachya.

In deplasarea din 2 iulie am intalnit specia atat in cadrul rezervatiei, cat si ruderala, pe faleza din zona pescarie si de-a lungul caii ferate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


In agricultura, limba boului este descrisa ca o planta invaziva, daunatoare pentru culturile furajera (lucerniere, pajisti). Tulpinile sale carnoase produc mucegaiuri in balotii de fan.

Anchusa officinalis in fitoterapie


Actiune farmacologica: diuretica, emolienta, antiscorbutice, diaforetica, antibiotica, antigutoase, anticanceroase, antiinflamatorii, cicatrizante, expectoranta, digestiva, calmeaza durerea, ajuta la calmare nervoasa.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: angina, astenie, cancer, dureri de cap si de dinti, eczema, gripa, guta, inflamatii, laringita, paralizie, parkinson, pelagra, raceli, raguseli, reumatism, scleroza, scorbut, tromboflebite, tuse.

Mod de folosire limba boului, in medicina populara: 1,5 Kg planta întreaga recoltata proaspat, sau numai radacina proaspata trecuta prin masina de tocat carne. Se pune apoi intr-un borcan peste care se mai pune 3,5l vin rosu si 2,2kg miere de salcam. Se amesteca totul numai cu lingura de lemn. Se inchide borcanul. Se tine apoi timp de 8 zile la loc întunecos amestecând de 2 ori pe zi cu lingura de lemn. Se strecoara apoi în sticle de un litru închise la culoare si se tine la frigider ermetic închise. În primele 5 zile se ia de 3 ori pe zi, cate o lingurita cu 2 ore înainte de mese, dupa aceia de 3 ori pe zi, cate 1 lingurita cu 1 ora înaintea mesei. In cazul cancerului, a paraliziilor, parkinson, este de dorit sa se faca acest lucru minimum 2 luni.

Ceai de limba boului (miruta): 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se vor consuma 3 cani pe zi, perioade lungi de timp.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016