Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Băuturi făcute în casă: Bere din stafide şi orez

bere de casa, bere din orez, bere cu stafide, are culoarea intre berea blonda si berea bruna, este mai tare decat berea obisnuita, reteta si trucuri de obtinere


Reteta este atat de simpla incat multi isi vor pune intrebarea: de ce sa mai cumpar bere, daca este mai simplu si mai ieftin sa o fac singur...?
Ei bine, poate pentru ca rezultatul final nu va semana prea tare cu ceea ce numim, generic, bere: adica un lichid cu nuanta galben-aramie, limpede, usor acidulat, cu o tarie care variaza intre 3% si 7% si gust usor amarui, specific. Berea obtinuta din orez si stafide are culoarea mai inchisa (undeva intre berea bruna si cea blonda), este mult mai acidulata iar taria alcoolica poate depasi 10%.

Pe scurt, ai nevoie de miere (sau zahar), un pachet cu stafide, orez, putina drojdie de bere. Ca proportie, la 10 litri de apa intra un kilogram de zahar, 200 de grame de stafide si 300 de grame de orez. Daca inlocuiesti zaharul cu miere, se pune o cantitate ceva mai mica, un borcan de 800 de grame este suficient.

Pentru inceput, se topeste zaharul (sau mierea) in apa, pe foc mic si mestecand mereu. Se adauga stafidele si orezul si se lasa sa se raceasca un pic. Separat, se dizolva un varf de lingurita de drojdie de bere in apa calduta si cand temperatura din vasul mare a scazut la 30-38 grade, se adauga drojdia topita si se amesteca din nou.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Vasul se lasa cateva zile la temperatura camerei, acoperit cu o panza sau un tifon. Din cand in cand se agita, pentru a stimula inmultirea drojdiilor si pentru a ajuta enzimele din orez sa isi faca treaba. Se lasa apoi o zi sa decanteze si se trage lichidul la sticle PET de 2 litri, bine spalate. Sticlele se muta intr-o incapere ceva mai rece, dopurile se strang suficient de bine cat sa nu rasufle, dar se deschid sticlele de cateva ori pe zi, ca sa nu explodeze.

Fermentatia se incheie cam in doua-trei saptamani, atunci cand nu se mai produce dioxid de carbon iar sticlele nu mai rasufla atjnci cand sunt deschise.

Bautura nu se bea nici in acest stadiu, ea mai trebuie trasa inca odata din sticle si trecuta in altele curate. Acolo va mai ramane o saptamana la rece, pentru a avea timp sa isi finalizeze toate procesele post-fermentatie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.81 din 13 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016