Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Băuturi făcute în casă: Bere din stafide şi orez

bere de casa, bere din orez, bere cu stafide, are culoarea intre berea blonda si berea bruna, este mai tare decat berea obisnuita, reteta si trucuri de obtinere


Reteta este atat de simpla incat multi isi vor pune intrebarea: de ce sa mai cumpar bere, daca este mai simplu si mai ieftin sa o fac singur...?
Ei bine, poate pentru ca rezultatul final nu va semana prea tare cu ceea ce numim, generic, bere: adica un lichid cu nuanta galben-aramie, limpede, usor acidulat, cu o tarie care variaza intre 3% si 7% si gust usor amarui, specific. Berea obtinuta din orez si stafide are culoarea mai inchisa (undeva intre berea bruna si cea blonda), este mult mai acidulata iar taria alcoolica poate depasi 10%.

Pe scurt, ai nevoie de miere (sau zahar), un pachet cu stafide, orez, putina drojdie de bere. Ca proportie, la 10 litri de apa intra un kilogram de zahar, 200 de grame de stafide si 300 de grame de orez. Daca inlocuiesti zaharul cu miere, se pune o cantitate ceva mai mica, un borcan de 800 de grame este suficient.

Pentru inceput, se topeste zaharul (sau mierea) in apa, pe foc mic si mestecand mereu. Se adauga stafidele si orezul si se lasa sa se raceasca un pic. Separat, se dizolva un varf de lingurita de drojdie de bere in apa calduta si cand temperatura din vasul mare a scazut la 30-38 grade, se adauga drojdia topita si se amesteca din nou.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte bine...

Oferta Speciala
valabila 48h

Vasul se lasa cateva zile la temperatura camerei, acoperit cu o panza sau un tifon. Din cand in cand se agita, pentru a stimula inmultirea drojdiilor si pentru a ajuta enzimele din orez sa isi faca treaba. Se lasa apoi o zi sa decanteze si se trage lichidul la sticle PET de 2 litri, bine spalate. Sticlele se muta intr-o incapere ceva mai rece, dopurile se strang suficient de bine cat sa nu rasufle, dar se deschid sticlele de cateva ori pe zi, ca sa nu explodeze.

Fermentatia se incheie cam in doua-trei saptamani, atunci cand nu se mai produce dioxid de carbon iar sticlele nu mai rasufla atjnci cand sunt deschise.

Bautura nu se bea nici in acest stadiu, ea mai trebuie trasa inca odata din sticle si trecuta in altele curate. Acolo va mai ramane o saptamana la rece, pentru a avea timp sa isi finalizeze toate procesele post-fermentatie.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Băuturi făcute în casă: Bere din stafide şi orez
Rating:
Nota: 4.94 din 8 voturi

Comentarii
Comentarii1 comentarii





bogdan 2013-12-01 18:57:56

Deja am pus oala pe foc...vreau sa stiu: malai se paoat folosi? Am malai si nu am ce face cu el. As vrea sa-l pun la ''treaba''. multumesc.

Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Sistem de cultivare permanenta pe un teren a unui singur soi de plante. ...

Reprezinta numarul animalelor/hectar care sunt aduse la pasunat intr-un perimetru agricol. Pentru a ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016