Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Băuturile de altădată: bragă, mastică, hidromel, cvas, vişinată rapidă

bauturile-de-altadata-braga-mastica-hidromel-cvas-visinata-rapida

aminteste-ti de bauturile de altadata: mastica, braga, hidromel; cum se face braga, unde gasesti braga, reteta de cvas si de visinata rapida, bauturi pentru acasa


Cand am „redesenat” acest site, anul trecut, am inclus in structura editoriala o sectiune cu retete pentru vegetarieni, care include si o rubrica in care va prezentam bauturi. Astazi ne vom aduce aminte si vom vorbi despre: braga, mastica, hidromel, cvas, visinata rapida (pentru petreceri surpriza).

Braga


Pe atunci existau bragagii, in marea lor majoritate turci, bulgari sau albanezi, care o fabricau acasa si o vindeau pe strazi, direct din butoiase sau cofe, la preturi derizorii (de unde si vorba "ieftin ca braga")

Astazi rar se mai gaseste aceasta bautura, care a fost ucisa de cerintele de calitate. Nu mai poti comercializa o bautura facuta acasa, musai ai nevoie de instalatii speciale. Iar pentru asta e nevoie de bani, care ridica mutisor si costul produsului finit, al bragii, va sa zica. Mai exista inca cateva fabricute de braga, una la Galati, una pe la Slatina la "Atletul albanez", insa sunt pe duca. In Mangalia se poate bea braga la covrigaria din giratoriul de dupa gara, se zvoneste pe un forum.

Se mai spune ca fiecare bragagiu respectabil duce cu sine in mormant secretul retetei. In principiu este vorba de faina de secara, porumb uruit, drojdie de bere si miere, insa mai multe nu am reusit sa aflu decat ce scrie wikipedia. Poate vreun bragagiu care citeste BIOPRODUCT se indura si imi lasa si mie o reteta direct de la sursa, macar asa, sa nu se piarda mestesugul! Promit sa nu o public.

Mastica

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Alte bauturi, cu reteta cunoscuta de asta data, sunt:

Cvas de mere


Se fierbe sucul de mere si se topeste zaharul in el. Cand s-a dizolvat bine, se ia de pe foc si se asteapta sa se mai raceasca. Cand s-a mai racit, se adauga drojdia dizolvata dinainte in putin apa calda. Se toarna in peturi si se tine la intuneric timp de doua saptamani.

Hidromel


Se amesteca bine mierea cu apa intr-un vas, pe foc domol. Se ia spuma iar dupa ce da in clocot se lasa sa se raceasca. Se pune intr-o damigeana cu dop de fermentatie si se lasa pana ce procesul s-a terminat. Se trage in alta damigeana si se astupa ermetic. Se poate bea dupa cel putin doi ani.

Visinata rapida


Iei un litru de suc de visine, nu ca fac reclama dar nu lua la pet, ia din ala mai scump, la ambalaj de carton. Se fierbe la bain-marie impreuna cu sucul de la o lamaie, se lasa sa se raceasca un pic si se dizolva o ceasca de zahar. Se toarna apoi un pahar de votca (sau doua, dupa cat de frig e afara) si se pune la frigider, sa stea macar peste noapte.

Reteta asta o stiu de la un amic plecat chelner pe un vas de croaziera.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Băuturile de altădată: bragă, mastică, hidromel, cvas, vişinată rapidă
Rating:
Nota: 4.14 din 14 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii1 comentarii





Mierea Naturala 2011-07-25 09:42:38

1 litru de miere, 3 litri de apa, cateva boabe de orez


Va rog frumos ! :)

"Un kilogram de miere" :)

Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Conceptul se refera la cresterea economica care satisface nevoile societatii de azi fara a afecta de ...

Ingrasamant chimic obtinut prin incalzire puternica a fosfatilor naturali care contine 24-27% P ca o ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016