
Reteta BAME trase la TIGAIE cu USTUROI VERDE si IAURT de capra, cu sos de rosii. Bame congelate, reteta rapida de bame in opt minute. Dragos Serban.
Bamele sunt unele din cele mai savuroase legume care se pot pastra la congelator fara a-si pierde din gust si din proprietati. Am mai scris despre asta mai demult, tot pe bioproduct.ro.
In primul rand, "de capra" este optional. Puteti adauga orice iaurt doriti, eu am folosit iaurt de capra pentru ca doar asta consum. Mie nenea Mircea imi aduce saptamanal cinci litri de lapte proaspat de capra, netratat, nefiert, natural care va sa zica. O parte din laptele asta se transforma in iaurt, care (iacata!) ia calea tigaii, in unele seri.
Apoi, in privinta bamelor vreau sa fiti convinsi ca prefer intotdeauna produsele proaspete, nu sunt un adept al raionului de legume congelate. Acestea sunt, insa, o solutie la indemana pentru extrasezon. Si pentru ca sezonul bamelor incepe de abia la jumatatea verii, am ales bamele ambalate la Frigorifer SA sub brandul "Casa taraneasca". Am cheltuit aproximativ 5 lei pe o punga de 500 de grame.
In afara de bame si iaurt am mai folosit o sticla de suc de rosii productie proprie, usturoi verde din gradina si o ceapa. Intr-o tigaie potrivita am incins putin ulei, am calit ceapa si cateva fire de usturoi verde, am adaugat o lingurita de faina amestecand intr-una iar cand aceasta a devenit galbuie am pus bamele fara a le decongela. Am invartit de doua trei ori si le-am "inmuiat" cu o cana mare de suc de rosii.
Nu le-am tinut mai mult de zece minute, din momentul in care au inceput sa fiarba. Socoteala asta a timpului tine insa de gust, daca le preferati mai moi puteti sa le fierbeti mai mult. Se servesc fierbinti cu iaurt deasupra.
Bame la tigaie, cu usturoi verde si iaurt de capra
In primul rand, "de capra" este optional. Puteti adauga orice iaurt doriti, eu am folosit iaurt de capra pentru ca doar asta consum. Mie nenea Mircea imi aduce saptamanal cinci litri de lapte proaspat de capra, netratat, nefiert, natural care va sa zica. O parte din laptele asta se transforma in iaurt, care (iacata!) ia calea tigaii, in unele seri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Apoi, in privinta bamelor vreau sa fiti convinsi ca prefer intotdeauna produsele proaspete, nu sunt un adept al raionului de legume congelate. Acestea sunt, insa, o solutie la indemana pentru extrasezon. Si pentru ca sezonul bamelor incepe de abia la jumatatea verii, am ales bamele ambalate la Frigorifer SA sub brandul "Casa taraneasca". Am cheltuit aproximativ 5 lei pe o punga de 500 de grame.
In afara de bame si iaurt am mai folosit o sticla de suc de rosii productie proprie, usturoi verde din gradina si o ceapa. Intr-o tigaie potrivita am incins putin ulei, am calit ceapa si cateva fire de usturoi verde, am adaugat o lingurita de faina amestecand intr-una iar cand aceasta a devenit galbuie am pus bamele fara a le decongela. Am invartit de doua trei ori si le-am "inmuiat" cu o cana mare de suc de rosii.
Nu le-am tinut mai mult de zece minute, din momentul in care au inceput sa fiarba. Socoteala asta a timpului tine insa de gust, daca le preferati mai moi puteti sa le fierbeti mai mult. Se servesc fierbinti cu iaurt deasupra.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 3.88 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News