Retete vegetariene: supa, mancaruri, prajituri, bauturi speciale pagina 2
Băuturi făcute în casă: Bere din stafide şi orez
Reteta este atat de simpla incat multi isi vor pune intrebarea: de ce sa mai cumpar bere, daca este mai simplu si mai ieftin sa o fac singur...?
Ei bine, poate pentru ca rezultatul final nu va semana prea tare cu ceea ce numim, generic, bere: adica un lichid cu nuanta galben-aramie, limpede, usor acidulat, cu o tarie care variaza intre 3% si 7% si gust usor amarui, specific. Berea obtinuta din orez si ...
Băuturile de altădată: bragă, mastică, hidromel, cvas, vişinată rapidă
Cand am „redesenat” acest site, anul trecut, am inclus in structura editoriala o sectiune cu retete pentru vegetarieni, care include si o rubrica in care va prezentam bauturi. Astazi ne vom aduce aminte si vom vorbi despre: braga, mastica, hidromel, cvas, visinata rapida (pentru petreceri surpriza).
Braga
Este o bautura foarte veche, se presupune chiar ca ar fi fost bauta si de traci, care o ...
Cocktail cu suc de cactus
Sunt o groaza de retete de bauturi care au la baza sucul proaspat de cactus. Nu orice zboara se mananca, deci nu orice cactus se poate turna in pahar.
Nu vreau sa va trimit pana in Mexic, asa ca va prezint o reteta simpla, care inlocuieste sucul proaspat de cactus cu sucul din cutia de carton de la Tymbark. Nu este la fel de rafinat, dar cu siguranta este mai la indemana. Si ca sa fie cat mai practic, ...
Sufleu cu flori de papadie
Este pe toate drumurile; la propriu este pe toate drumurile! Vorbim de papadie, iar daca tot v-am spus cate ceva despre tehnologia de cultura si despre salata de papadie, a venit timpul pentru felul doi: BIOPRODUCT.RO va invata cum sa faceti, nici mai mult nici mai putin decat sufleu cu flori de papadie!
Avem nevoie de jumatate de kilogram de frunze de papadie, putina faina, branza de oaie, unt, 2 oua, ...
Sortimente de miere mai puţin cunoscute
Magazinele şi supermarketurile ne-au obişnuit numai cu 2-3 feluri de miere. Parcă din totdeauna, pe rafturi nu sunt decât borcane cu miere de tei, de salâm sau miere polifloră. În realitate, există foarte multe sortimente de miere, toate la fel de bune şi sănătoase.
Mierea de salcâm
Este o miere de calitate superioară, foarte căutată din cauza gustului plăcut şi dulce. Are ...
Mierea de rapiţă, bună pentru cardiaci
Mierea de rapiţă este o miere uşor de recunoscut, care cristalizează rapid, obţinându-se o pastă de culoare albă cu miros specific. Nu este atât de dulce precum alte tipuri de miere iar gustul ei este plăcut. Mierea de rapiţă, deşi cristalizată, se întinde foarte uşor pe pâine, pentru că are consistenţa unei margarine.
Medicii spun că mierea de rapiţă este recomandată în cazul ...
Produse tradiţionale: brânza maturată de Saschiz
Brânza de Saschiz este o brânză grasă, maturată natural, produsă din lapte de vaca crud obţinut în fermele din zona Saschizului. Maturarea are loc în pivniţă boltită de cărămidă, fiind transformată într-un produs premium pentru consum.
Brânza se prezintă sub forma unui cilindru aplatizat, cu greutatea între 1 kg si 10 kg. Forma de cilindru aplatizat are margini convexe care se ...
Vinuri georgiene. Mukuzani, vin roşu produs de Tfilisi Marani
Nu este un secret că eu nu consum deloc alcool. Cu toate acestea, primesc fel de fel de anunţuri şi ştiri din domeniul industriei vinului. De exemplu, astăzi am primit din partea Imex Wines o prezentare a vinului de Mukuzani, produs în Georgia. În privinţa gustului (plin, generos, cu note de prune goldane) şi aromei, eu nu pot decât să îi cred pe cuvânt. Aşa că dacă printre voi se află şi ...
Pentru de dimineaţă. Desert „bombă energetică” din orez, lapte, cacao şi nucă de cocos
Budincuţa numită „bomba energetică” este potrivită nu doar pofticioşilor de ceva dulce, cât şi celor dornici de a avea un mic dejun rapid, care să îi ţină în formă într-o zi lungă şi grea. Indiferent că se anunţă o şedinţă prelungită, o coadă la fisc sau un drum lung prin ţară, desertul acesta este dătător de energie, hotărâre şi optimism.
Timp de preparare budincă ...
Ţii post? Cum prepari un pateu vegetal la tine acasă
Pateul vegetal este o variantă mai sănătoasă şi mai „uşoară” a pateului clasic obţinut din ficat de porc sau de pui. Nu există supermarket fără un raft dedicat vegetarienilor - pateuri vegetale cu ciuperci, cu ardei sau cu măsline, texturate şi băuturi din soia, brânză tofu.
Deşi pare greu de crezut, asemenea preparate sunt uşor de făcut în orice bucătărie, evitând aditivii ...
Surprinde-ți prietenii cu o salată de vară:
roșii, busuioc și limba mielului
Nu-i așa că pe canicula anunţată de meteorologi pentru săptămâna viitoare o salată rece ar merge de minune? Dacă vrei să încerci o rețetă nouă, nu trebuie să ratezi combinația irezistibilă de felii proaspete de roșii și frunze verzi de busuioc, colorate cu flori de limba mielului.
Ingrediente: 4 roșii tari, doi castraveți, frunze proaspete de busuioc, câteva flori de limbă ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "VEG" cu
3.97 / 5
din 46235 evaluari
Pagina: «123»
Diverse
In functie de scopul cultivarii porumbului, pentru siloz(furaj) sau porumb boabe cantitatile de ...
Daca iti doresti sa ai cel mai productiv sezon de pana acum, iata 5 aspecte-cheie de care sa tii ...
Este o planta cataratoare care poate atinge chiar si 12 m inaltime. Tulpina ei este puternica, ...
De exemplu, pentru furnizarea de sange, puteti alege un abator de pasari, care ofera produse ...
Bulbii lor se planteaza cel mai bine toamna, in lunile octombrie - noiembrie, si se lasa iarna ...
Daunatorii pot provoca pagube insemnate plantelor de cultura, afectand atat cantitatea, cat si ...
Salile de muls paralele
Salile de muls paralele reprezinta solutia ideala pentru ...
In acest sens, aplicatia ofera posibilitatea initierii procedurilor prevazute de Legea nr. ...
Administratia Fondului pentru Mediu nu a putut sa aprobe fondurile pentru toti beneficiarii, ...
In habitatul sau natural, densitatea fazanilor este de 20 de cupluri pe kilometrul ...