Diverse - 2795 de articole in Agroromania.ro pagina 4 pagina 4
Cum protejezi vita de vie in perioada de compactare a ciorchinilor, fara sa afecteze calitatea vinului
Pe langa adoptarea unei scheme eficiente de tratament, care permite un bun control al managementului rezistentei, este nevoie si de produse inovatoare care sa pastreze calitatea strugurilor. In continuare, vei descoperi mai multe despre perioada de compactare a ciorchinilor, precum si despre metodele de protectie care nu afecteaza proprietatile organoleptice ale vinului.
Compactarea ...
Inseminarea artificiala la albine
Testiculele sunt situate in cavitatea abdominala, intre tubul digestiv si cord, fiind fixate, in abdomen, prin intermediul a doua ligamente.
Au culoarea galbena, un aspect neuniform, la exterior sunt invelite intr-o tunica, iar in interior contin aproximativ 200 de tuburi producatoare de sperma, care se deschid la capatul canalului deferent intr-o camera comuna. Dezvoltarea maxima a ...
Lucrari in apicultura. Ce se intampla in luna iulie?
Acest lucru se datoreaza in mare parte uzurii la care au fost supuse albinele lucratoare si mai ales in zona de stepa, a lipsei plantelor ce furnizeaza nectar si polen. Ele isi reduc frecventa zborurilor, iar matcile incep sa se oua mai rar.
In aceasta situatie, albinele incep deja sa se pregateasca pentru iernat, iar prima actiune in acest sens este izgonirea ...
Standul fix de blocare si hranire, o solutie pentru randamentul fermelor mici si medii
Standul fix de blocare si hranire este usor de instalat si necesita o intretinere minima. Structura robusta, galvanizata la cald, asigura o durata lunga de viata, rezistand in conditii variate de mediu si utilizare intensa.
Standul este conceput pentru a permite un proces de muls fluid si organizat, acesta simplificand munca fermierilor. Odata ce primul animal intra in stand, se blocheaza ...
AFIR aduce precizari importante. Fermierii care vor sa-si cumpere tractoare trebuie sa respecte conditiile
"In derularea submasurii 4.1 «Investitii in exploatatii agricole», componenta 4.1.1 «Achizitii simple de utilaje», finantata prin PNDR 2014 – 2022 – sesiunea 2024, cu referire la documentul 11.1 – Documentul emis de Cooperativa/ Grupul de producatori/ organizatia de producatori/ societatea cooperativa, din care sa reiasa ca solicitantul are calitatea de ...
Efecte secundare si precautii ale utilizarii sofranului
Consumat in timpul mesei, sofranul ajuta la lupta impotriva digestiei dificile. acesta ajuta in mod special ficatul, vezica biliara, stomacul, dar si rinichii, pancreasul si intestinele, stimuland sistemul digestiv in ansamblul sau. Sofranul ajuta de asemenea la curatarea si purificarea organismului in profunzime si la restabilirea echilibrului intestinal.
Cu toate acestea, sofranul poate ...
Pregatirea somnilor pentru comercializare
Aceste bazine nu e necesar sa fie racordate la instalatia de tratare a apei, dar trebuie sa fie prevazute cu aeratoare. In functie de cat de tare se murdareste, apa se va schimba din acest bazin, o data la 2 sau 3 zile.
Densitatea in aceste bazine nu trebuie sa depaseasca 10 kg/m².
Rolul parcarii pestilor in aceste bazine cu apa curata este de a-i tine nehraniti timp ...
Ferma piscicola in Romania. Bazinele de crestere
Un bazin de acvacultura in sistem recirculat este obligatoriu sa fie circular, sa aiba suprafata fina, o culoare deschisa, de preferinta albastra sau verde. Bazinul trebuie sa fie dotat cu sistem de evacuare a apei, conectat la un sifon central. Sistemele de evacuare au fost descrise si la capitolul cu pastravi.
Materialul cel mai frecvent folosit pentru constructia bazinelor este fibra ...
Sfaturi pentru depozitarea corecta a ingrasamintelor
Umiditatea
In timpul transportului si depozitarii ulterioare, este important sa protejati ingrasamantul de umiditate, atat de umiditate directa, cat si de umiditate ridicata din atmosfera. Mijloacele de transport trebuie mentinute curate si uscate, iar manipularea ingrasamantului trebuie sa aiba loc numai in conditii optime fara umiditate excesiva. Zona de depozitare a ingrasamantului vrac trebuie, ...
Ferma de melci. Cresterea melcilor in cutii
Acest sistem intensiv de crestere, preluat de la cresterea gainilor, a iepurilor sau a chinchi llelor, duce la rezultate multumitoare, dar, asa cum arata experienta, nu pe termen foarte lung.
Ce presupune tehnologia?
In primul rand trebuie sa construiti (achizitionati) si sa plasati custile (care pot fi din plastic si se pot gasi in magazine). Dupa amplasarea custilor (le ...
Putregaiul alb, o abordare moderna de prevenire si control in cultura de soia
In continuare, vei descoperi mai multe informatii despre monitorizarea constanta a culturii, importanta utilizarii unor produse de protectie inovatoare si a aplicarii unei strategii integrate pentru a combate putregaiul alb.
Acorda importanta monitorizarii constante a culturii de soia
Monitorizarea constanta a culturii permite identificarea timpurie a simptomelor bolii si aplicarea ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Diverse" cu
3.98 / 5
din 46982 evaluari
Pagina: «123456789101112»
Diverse
Modul de manipulare a cerealelor, nivelul de umiditate si temperatura, precum si tipul de siloz ...
Nu toate solurile contin aceeasi cantitate de humus, exista soluri foarte sarace, pe care le poti ...
Catina alba-Hippophae rhamnoides- a fost introdusa recent in cultura, una din cele mai mari ...
Este mica (10-20 centimetri), putin pretentioasa in privinta solului; portulaca accepta soluri pe ...
Iata sase factori-cheie care pot face diferenta in urmatorul sezon de cultura.
1. ...
Andiva este o leguma aparte, in sensul ca apare pe piata in sezonul rece, din luna noiembrie ...
De ce sunt importante utilajele de procesare a laptelui pentru ...
"Viziunea mea, in calitate de presedinte al Autoritatii, a fost sa transform institutia ...
Ingrasamintele sunt impartite in diferite categorii in functie de cantitatea de azot din produs. ...
De la vin de cea mai buna calitate, la bauturi spirtoase de la branduri renumite sau bauturi ...