Documentatii - 129 de articole in Agroromania.ro pagina 4 pagina 4
Cresterea albinelor. Lucrarile de executat in luna decembrie
Producerea caldurii necesare este asigurata de acestea prin contractii ale fibrelor musculare toracice si abdominale. Albinele aflate la exteriorul ghemului sunt cele mai batrane si protejeaza familia impotriva pierderii de caldura.
Consumul de hrana in aceasta perioada este de 0,75-0,85 kg de miere pe familia de albine. Hrana trebuie sa indeplineasca cateva conditii absolut necesare pentru o ...
Romania se afla la coada UE. Productia agricola din 2022 nu aduce vesti bune
De asemenea, avansul de 19% este un nou varf inregistrat in continuarea unui trend crescator care a inceput in anul 2010. Acesta s-a datorat cresterii valorii nominale a bunurilor si serviciilor agricole in general (aproximativ +22,8%), in timp ce volumul productiei a aratat un declin moderat fata de nivelul din 2021 (-3,1%).
75,5% din valoarea productiei agricole a UE in 2022 a fost ...
APIA: Sistemul de sanctiuni pentru tinerii fermieri
Sistemul de sanctiuni pentru sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri, interventia PD-03 din PS 2023 - 2027, este prevazut in anexele ce insotesc OMDR nr. 483/07.11.2023.
Sistemul de sanctiuni aplicabil pentru cererile de plata aferente sprijinului pentru sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri, interventia PD-03 din PS 2023-2027, depuse de fermieri ...
3 reguli de aur pentru intretinerea culturilor de cereale paioase, toamna
O serie de operatiuni corecte, bine gestionate, pot face o diferenta semnificativa intre o recolta bogata si una dezamagitoare. In acest articol, vei descoperi trei reguli de aur pentru intretinerea culturilor de cereale paioase, toamna, pentru a obtine culturi profitabile.
Fertilizarea de toamna
Fertilizarea de toamna este una dintre cele mai importante operatiuni agricole pentru ...
Noul ajutor de stat de 590 de milioane de euro. Ghidul solicitanului in varianta consultativa
INVESTALIM este un program national de dezvoltare si sustinere a industriei alimentare, aprobat prin Ordonanta de urgenta nr. 65/2023. Acesta are ca obiectiv dezvoltarea regionala pentru infiintarea sau dezvoltarea capacitatilor de productie din industria alimentara. De asemenea, pune accent pe:
- reducerea deficitului comercial al sectorului agroalimentar prin realizarea unei productii ...
Apicultura in luna septembrie. Ce lucrari se executa?
Ziua devine egala cu noaptea, iar precipitatiile sunt reduse, umiditatea fiind relativa. La albinele care se pregatesc de iernare se acumuleaza in corp importante cantitati de glucide, proteine si lipide care alcatuiesc „corpul gras”.
Glucidele ajuta la functionarea muschilor, lipidele alcatuiesc rezervele grase, iar proteinele sunt indispensabile pentru alimentarea ...
Numarul sacrificarilor a crescut in randul bovinelor si pasarilor
Greutatea in carcasa a crescut la bovine, ovine, caprine si pasari, dar la porcine a scazut, potrvit Institutului National de Statistica.
Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut la bovine, in timp ce la porcine, ovine, caprine si pasari au scazut in luna iunie 2023 fata de luna mai 2023.
In luna iunie 223, numarul bovinelor sacrificate a sporit cu 2,5%, ...
INS: Unitatile procesatoare au colectat cu 13,6% mai mult lapte de vaca
In intervalul 1 ianuarie - 30 aprilie 2023, cresterea cea mai mare de productie a fost inregistrata la smantana de consum (+0,6%). La polul opus, productia de unt a avut cea mai mare scadere (-10,9%).
De asemenea, cantitatea de lapte brut importata de catre unitatile procesatoare a inregistrat scaderi cu 38,8% in primele patru luni ale acestui an, comparativ cu acelasi interval al anului ...
Ferma de raci. Conditii de amplasament
Terenul pe care se doreste amenajarea fermei trebuie sa fie in apropierea unui curs de apa, sau puturi de apa, intr-o zona ferita de inghet prelungit. Apa trebuie sa contina minimum 4 mg Ca/l si o concentratie a oxigenului de minimum 2 mg/l.
Cele mai bune zone in care se pot amplasa aceste ferme sunt mlastini partial desecate, in orezarii vechi, functionale sau nu, canale de irigatii abandonate, ...
Casa pastravarului. Constructii anexe pastravariei
Incercam in cele ce urmeaza sa explicam de ce. Cresterea pastravilor este o activitate ce implica destul de multa munca.
Supravegherea pestilor este obligatoriu sa se realizeze permanent, pe parcursul a mai mult de 8 ore pe zi. Ziua de lucru a pastravarului incepe dimineata devreme si se incheie dupa lasarea intunericului. Totodata, pastravarul este uneori si paznicul ...
ANSVSA: Prima actiune de dezinfectie la fermele de curcani s-a finalizat
Conform procedurilor, dupa depopularea fermelor sunt supuse curateniei si dezinfectiei urmatoarele:
- spatiile utilizate pentru adapostirea animalelor
- echipamentul susceptibil de a fi contaminat
- vehiculele utilizate pentru transportul pasarilor, al cadavrelor, al hranei pentru pasarile domestice, al gunoiului de grajd, al asternutului pentru ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Documentatii" cu
3.98 / 5
din 46961 evaluari
Pagina: «123456789101112»
Diverse
Este mica (10-20 centimetri), putin pretentioasa in privinta solului; portulaca accepta soluri pe ...
Iata sase factori-cheie care pot face diferenta in urmatorul sezon de cultura.
1. ...
Andiva este o leguma aparte, in sensul ca apare pe piata in sezonul rece, din luna noiembrie ...
De ce sunt importante utilajele de procesare a laptelui pentru ...
"Viziunea mea, in calitate de presedinte al Autoritatii, a fost sa transform institutia ...
Ingrasamintele sunt impartite in diferite categorii in functie de cantitatea de azot din produs. ...
De la vin de cea mai buna calitate, la bauturi spirtoase de la branduri renumite sau bauturi ...
Cu toate acestea, redeschiderea targurilor nu s-a putut infaptui din cauza pestei micilor ...
Semintele de sofranel pot fi consumate ca atare, sau pot fi adaugate unor aluaturi in patiserie. ...
Specii decorative de datura
Datura arborea, este un arbust originar din America Centrala. ...