Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Documentatii - 69 de articole in Agroromania.ro pagina 5 pagina 5

MADR a comunicat noul model al carnetului de agricultor

MADR a comunicat noul model al carnetului de agricultor
Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de ordin privind mo­delul carnetului de agricultor, supus dezbaterii publice pe site-ul institutiei, printre principalele prevederi numarandu-se formatul, numarul de file si mentiunile ce se vor face in acesta.   Carnetul de comercializare a produselor agricole va fi eliberat de primari persoanelor fizice care detin atestat de producator si ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

Cotatie record a pretului graului

Cotatie record a pretului graului
La bursa de la Chicago, cotatia la graul cu livrare in luna martie a crescut cu 2,5% pana la 6,65 dolari per bushel in jurul orei 05.45, dupa ce anterior a urcat pana la 6,77 dolari, cea mai ridicata valoare inregistrata din 20 mai. La bursa de la Paris, cotatia graului de panificatie cu livrare in luna martie a crescut cu aproape cinci procente pana la 209,50 euro pe tona, cel mai ridicat nivel de dupa ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

Salamul de Sibiu mai face un pas spre obtinerea Indicatiei Geografice Protejate

Salamul de Sibiu mai face un pas spre obtinerea Indicatiei Geografice Protejate
Cinci producatori romani de mezeluri, care realizeaza 90 la suta din productia de salam de Sibiu din Romania, au decis infiintarea Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu,in vederea obtinerii Indicatiei Geografice Protejate la nivel comunitar pentru acest produs, dar si pentru cresterea puterii economice a producatorilor pe plan national si international. Cei cinci producatori sunt Agricola Bacau, ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

MADR aprobat 209 produse traditionale iar alte 90 se afla pe lista de asteptare

MADR aprobat 209 produse traditionale iar alte 90 se afla pe lista de asteptare
Producatorii romani au reusit sa ateste la Ministerul Agriculturii 209 produse traditionale, alte 90 de dosare sunt in analiza, iar 130 de documentatii au fost respinse pentru ca nu indeplineau toate conditiile impuse de noua legislatie privind atestarea produselor traditionale.   „Pana in prezent au fost atestate 209 produse traditionale si mai avem in lucru inca 90 de dosare, dar am respins ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

Exporturile romanesti de porumb au crescut cu 66 la suta

Exporturile romanesti de porumb au crescut cu 66 la suta
Potrivit celor mai noi date transmise de MADR, pe baza informatiilor furnizate de Institutul National de Statistica, in prima jumatate a acestui an  Romania a exportat produse agroalimentare in valoare totala de 2,03 miliarde de euro, in crestere cu aproape 10 la suta fata de aceeasi perioada din 2013, in timp ce importurile, totalizand 2,32 miliarde de euro, au depasit cu 1,1 la suta valoarea ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

AgRO-ITinerarii: seminar organizat de Camera de Comert Italiana pentru Romania

AgRO-ITinerarii: seminar organizat de Camera de Comert Italiana pentru Romania
Organizat in colaborare cu CCIA din Arad, evenimentul a fost deschis de Roberto Sperandio, Consul Onorific al Italiei la Arad. In continuare au intervenit reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene: Adrian Calin Nogea si Vlad Cherchezan, OJFIR Arad, Adrian Paunescu, FGCR, Mihaela Cancel si Ioan Petrica, APIA Arad. Secretarul General al CCIpR, Adrian Dimache, a prezentat unele aspecte fundamentale ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

Noile masuri incluse in PNDR 2014-2020

Noile masuri incluse in PNDR 2014-2020
In urma experientei dobandite cu PNDR 2007-2013, reprezentantii institutiilor implicate in acest program vin cu noi masuri. O noutate este ideea de fermier activ. Orice fermier care va primi subventii in valoare de peste 5.000 de euro va trebui sa faca dovada ca este agricultor activ prin doua moduri.   In primul rand, prin documente care sa ateste ca veniturile din agricultura reprezinta mai mult ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 1 comentariu

O afacere simpla si profitabila: mini-ferma de ingrasat porci!

O afacere simpla si profitabila: mini-ferma de ingrasat porci!
De ce vorbim despre o afacere profitabila? Stii prea bine, carnea de porc va fi intotdeauna cautata in Romania! 7 avantaje ale unei mini-ferme de ingrasat porci: 1. Pentru consumatorii romani carnea de porc constituie o traditie, este cea mai cautata si reprezinta aproximativ 50% din consumul anual de carne. 2. Este o afacere pe val deoarece, in Romania, este necesara refacerea ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 15 comentarii

Tehnologia de productie la naut (Cicer arietinum)

Tehnologia de productie la naut (Cicer arietinum)
  Boabele de naut sunt folosite in alimentatia oamnilor sub diferite forme (fierte, prajite, surogat de cafea etc).Unul din marele avantaj al culturii de naut este reprezentat de faptul ca pastaile sunt indehiscente (nu plesnesc la coacere) la maturitate, deci nu sunt pierderi de boabe prin scuturare. Un alt mare avantaj este reprezentat de faptul ca procentul de mecanizare al tehnologiei ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii

Cateva notiuni despre pregatirea compostului pentru champignon

Cateva notiuni despre pregatirea compostului pentru champignon
Producerea compostului la scara industriala reclama si spatii amenajate in acest scop care sa permita mecanizarea si organizarea muncii pentru fazele I , II  si III de pregatire. Exista si statii sau fabrici de compost, de exemplu cum ar fi in Serbia, unde se produce numai compost faza 2.    Instalatii pentru amestec si pregatit compost Suprafetele de compostare  sunt ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 1 comentariu

Influenta pH-ului si a luminii in cultura ciupercilor

Influenta pH-ului si a luminii in cultura ciupercilor
Este de preferat o stare usoară de alcalinitate decat una de aciditate, deoarece miceliul ciupercii, in cursul cresterii sale, acidifica usor substratul de crestere.    Substraturile cu un pH mai acid pot provoca o reducere de productie sau chiar compromiterea totala a ei. Cresterea miceliului in substratul nutritiv de cultura se petrece in limitele de pH cuprins intre 6 şi 8,0, cu ...
citeste tot articolul
Email Facebook Comentarii 0 comentarii
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Documentatii" cu 3.92 / 5 din 38164 evaluari



Pagina: «1234567»
 
Diverse
Img
Cu siguranta, impinse de curiozitate, v-ati cumparat cel putin o data un avocado de la piata sau ...
Img
”Incertitudinile legate de disponibilitatea hranei pot declansa un val de restrictii in ...
Img
Contribuabilii platitori de impozit pe profit care platesc impozitul datorat pentru trimestrul I ...
Img
Comisia Europeana a publicat, marti, bugetul alocat schemei UE pentru scoli, in anul scolar ...
Img
"Deocamdata, nu este vorba despre o problema de productie sau probleme de aprovizionare. ...
Img
Seful MADR a transmis acest mesaj in cadrul videoconferintei ministrilor agriculturii si ...
Img
"Productia interna de legume este una sezoniera. A inceput primavara, este clar ca avem o ...
Img
Este vorba de Masura 2 „Servicii de consiliere privind masuri zoosanitare de prevenire si ...
Img
"Nu voi ezita sa folosesc toate mijloacele disponibile pentru a proteja marile companii ...
Img
Sondajul a fost realizat in perioada 12-15 martie 2020.   Intrebati daca ii ...
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
Selecteaza judetul:
THE MAUVE GOLD
Calarasi
SM WOOD PRODCOM
Cluj
FABTECH WOOD SRL
Suceava
SC ONOMEUS SRL
Vaslui
GROUP IMOB | AGENTIE IMOBILIARA BACAU
Bacau
FITOMAG SRL
Brasov
SISTEMPLAST SA
Valcea
IMD HORTICULTURE SYSTEMS SRL
Cluj
GRIMD HORTI SRL
Cluj
PEPINIERA CRISPLANT
Alba

Padure rara sau parte de padure cu arbori batrani in care este interzisa taierea lemnelor. ...

Planta aromatica bienala cu tulpina de 60-100 cm ramificata. Fructifica numai in al doilea an de veg ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016