Plantarea si ingrijirea pomilor fructiferi - peste 35 de articole pagina 2
Livezile de nuci de altădată
Până prin secolul 17, în anumite regiuni din Franţa şi Germania exista un obicei conform căruia tinerii nu aveau dreptul să se căsătorească decât dacă făceau dovada că au sădit câţiva nuci. Această tradiţie îşi avea originile în antichitate, unde nucul, numit şi "ghinda lui Jupiter", era un simbol al abundenţei.
Nucul, regele pomilor
De la nuc se foloseşte orice. ...
Ce lucrari de primavara se efectueaza in livezi
Ingrijirile de care au nevoie acesti pomi sunt putine si relativ facile: se inlatura ramurile care au rodit in anul anterior. Acestea se recunosc dupa faptul ca sunt uscate. Se mai renunta la ramurile anuale slabe sau prea dese care nu produc. Se lasa cel mult 20 de ramuri pe metru, cam la 10 cm una de alta.
Ramurile trebuie sa fie bine dezvoltate si se scurteaza la varf pana in dreptul unui ...
Pomi fructiferi: cultivarea ciresului
Ciresii se planteaza in gradina in zone insorite: au nevoie de multa lumina, prin urmare, daca nu vor fi plantati la o distanta mai mare fata de alti pomi fructiferi nu vor avea fructe. Prefera solurile luto-nisipoase, care nu retin apa. Atentie, trebuie evitate solurile reci, argiloase, cu exces de umiditate; in astfel de terenuri majoritatea soiurilor nu se vor "prinde".
Este bine de stiut ...
Soiuri de cirese care se cultiva in Romania
Cel mai timpuriu (Fruheste der Mark) reprezinta un soi de cirese de vigoare medie, autosteril cu fructe mici, alungite, cu o depresiune in zona punctului stilar, de culoare rosie-inchisa, cu insusiri gustative mediocre; se matureaza la mijlocul lunii mai.
Bigarreau Morreau este un soi viguros, autosteril, are fructul mijlociu-mare, larg cordiform, de culoare rosu-viu, lucios, pulpa pietroasa, bine ...
Tratamente fitosanitare aplicate in livezi la inceput de primavara
Pentru mar, se vor aplica doua tratamente contra rapanului, focului bacterian, fainarii, bolilor de scoarta si trunchi, defoliatori.
Tratamentul I : de la faza de urechuse de soarece – pâna la inaltarea inflorescentei cu:
1. un produs pentru combaterea rapanului, focului bacterian si a altor boli de scoarta si trunchi ca: FUNGURAN OH 50 WP – ...
Tăierea pomilor fructiferi. Cum se face tăierea la pomii fructiferi
Tăierile la pomii fructiferi se fac, în general, in perioada de repaus, toamna după căderea frunzelor sau primăvara până la pornirea în vegetaţie. Tăierile sunt de mai multe feluri, în funcţie de scopul urmărit: tăieri de formare a coroanei, tăieri de rod, tăieri de întinerire, tăieri în verde (utilitare, le zic eu).
Gasiti aici informatii utile despre taierea pomilor fructiferi ...
Recomandari de la specialisti privind tehnica formarii coroanelor la mar
In aceasta perioada incep lucrarile de primavara pe terenurile agricole si livezi, fapt pentru care se cuvine sa facem cunoscute sfatutilr unor specialisti in domeniu pentru fermierii mai putin experimentati dar si pentru cei care doresc sa isi imunatateasca bagajul de cunostinte.
Astazi vom reproduce un capitol, din lucrarea „Pomi, arbusti fructiferi, capsun – Ghid tehnic si ...
Secretele unei afaceri cu dulceata si siropuri
Mioara s-a inscris la cursurile de lucrator in productia conservelor, de competente TIC si de antreprenoriat, dorindu-si sa fie la curent cu metodele actuale de promovare si de vanzare a produselor si sa afle cele mai noi si mai eficiente procedee de conservare a fructelor si legumelor. Asa a aflat, de exemplu, despre metoda pasteurizarii. „Inainte nu raceam borcanele rapid, cum am invatat la ...
Calendarul lucrarilor pomicole pentru luna aprilie
Intrucat vremea s-a mai indreptat, specialistii spun ca acum este momentul prielnic pentru inceperea lucrarilor agricole in livezi si plantatiile de pomi fructiferi.
Dat fiind ca in aceasta perioada a anului sunt multe de facut in ceea ce priveste pomicultura, sfatul specialistilor adresat fermierilor este sa se apuce cat mai repede de treaba pentru a se putea bucura mai tarziu derodul muncii ...
Seminte de calitate biologica superioara puse la dispozitie de Institutul Fundulea si statiunile de cercetare
Din situatia centralizata la ASAS rezulta ca exista la aceasta data 30 de tone de samanta de grau de primavara, soiul Padureni aflat in conservare, din categoria biologica baza, la SCDA Turda.
Pentru cultura de orzoaica de primavara, stocul existent de samanta baza este de aproape 400 de tone, iar 50 de tone de samanta certificata. Soiurile puse in vanzare sunt Romanita, Daciana, Adina SV si ...
Masurile de protectie fitosanitara in livezi, specifice acestei perioade
Tratamentele executate in intervalul toamna - iarna - primavara combat speciile de ciuperci si bacteriile aflate in stadiul de latenta pe scoarta, ramuri, muguri, dar si pentru a elimina ouale si larvele unor insecte si acarienii.
Primele tratamente, cele de toamna - iarna, din prima parte a repausului vegetativ, s-au facut deja, prima stropire albastra si tratamentul cu insecticide sub forma ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Pomi fructiferi" cu
3.93 / 5
din 39456 evaluari
Pagina: «123»
Diverse
"Desi observam imbunatatiri in ceea ce priveste mediul din Europa, iar Pactul ecologic pune ...
Bill Gates, cunoscut pentru sistemul de operare Windows si compania Microsoft, a devenit acum ...
Primul lucru a fost sa facem transparente solicitarile. Ele sunt pe site-ul Ministerului ...
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca deschide, in perioada 4 ...
"Federatia Nationala PRO AGRO se alatura celor mai importante organizatii ale fermierilor ...
”Interesul romanilor pentru carnea de peste si produsele derivate din peste a sporit in ...
O productie superioara din punct de vedere calitativ si cantitativ implica o buna cunoastere a ...
Practica "insamantarii norilor" a fost descoperita in SUA in 194,6 de catre un chimist ...
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara au ...
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat marti ca a efectuat plati de ...