Plantarea si ingrijirea pomilor fructiferi - peste 35 de articole pagina 3
Recomandari pentru infiintarea unei livezi de nuci frantuzesti
Cel mai bun soi de nuc pentru livezile din Romania este o alegere dificila chiar şi pentru specialişti, totusi, atunci cand este ales materialul saditor, acestia recomanda fermierilor sa opteze pentru soiurile sau hibrizii care se adapteaza cel mai bine solului in care sunt sadite.
Dezavantajul unei afaceri cu nuci frantuzesti este ca o livada trebuie asteptata intre 5 si 7 ani de la ...
Cum se planteaza pomii fructiferi?
Daca aveti o gradina suficient de mare si insorita, pomii fructiferi sunt o solutie practica pentru amenajarea unui colt linistit, unde vara puteti lua masa tihnit alaturi de familie. Nu este cazul sa va ganditi la infiintarea unei livezi de mari dimensiuni, de regula 3-4 pomi sunt suficienti pentru a va oferi umbra si adapost.
Alegeti pomi din mai multe specii, care fructifica in luni diferite, astfel ...
Tratamente recomandate pentru livezile de ciresi, visini, piersici si caisi
Dr. ing. Georgeta Buciumas din cadrul Directiei pentru Agricultura Bistrita-Nasaud ii sfatuieste pe pomicultori sa nu intarzie in aplicarea tratamentelor in livada de cires, visin, cais sau piersic.
Astfel, specialistul le propune celor care detin exploatatii de pomi fructiferi doua tratamente pentru stropirile de primavara, ambele pentru combaterea moniliozei, ciuruirii bacteriene şi ...
Livezile de nuci de altădată
Până prin secolul 17, în anumite regiuni din Franţa şi Germania exista un obicei conform căruia tinerii nu aveau dreptul să se căsătorească decât dacă făceau dovada că au sădit câţiva nuci. Această tradiţie îşi avea originile în antichitate, unde nucul, numit şi "ghinda lui Jupiter", era un simbol al abundenţei.
Nucul, regele pomilor
De la nuc se foloseşte orice. ...
Ce lucrari de primavara se efectueaza in livezi
Ingrijirile de care au nevoie acesti pomi sunt putine si relativ facile: se inlatura ramurile care au rodit in anul anterior. Acestea se recunosc dupa faptul ca sunt uscate. Se mai renunta la ramurile anuale slabe sau prea dese care nu produc. Se lasa cel mult 20 de ramuri pe metru, cam la 10 cm una de alta.
Ramurile trebuie sa fie bine dezvoltate si se scurteaza la varf pana in dreptul unui ...
Soiuri de cirese care se cultiva in Romania
Cel mai timpuriu (Fruheste der Mark) reprezinta un soi de cirese de vigoare medie, autosteril cu fructe mici, alungite, cu o depresiune in zona punctului stilar, de culoare rosie-inchisa, cu insusiri gustative mediocre; se matureaza la mijlocul lunii mai.
Bigarreau Morreau este un soi viguros, autosteril, are fructul mijlociu-mare, larg cordiform, de culoare rosu-viu, lucios, pulpa pietroasa, bine ...
Tratamente fitosanitare aplicate in livezi la inceput de primavara
Pentru mar, se vor aplica doua tratamente contra rapanului, focului bacterian, fainarii, bolilor de scoarta si trunchi, defoliatori.
Tratamentul I : de la faza de urechuse de soarece – pâna la inaltarea inflorescentei cu:
1. un produs pentru combaterea rapanului, focului bacterian si a altor boli de scoarta si trunchi ca: FUNGURAN OH 50 WP – ...
Tăierea pomilor fructiferi. Cum se face tăierea la pomii fructiferi
Tăierile la pomii fructiferi se fac, în general, in perioada de repaus, toamna după căderea frunzelor sau primăvara până la pornirea în vegetaţie. Tăierile sunt de mai multe feluri, în funcţie de scopul urmărit: tăieri de formare a coroanei, tăieri de rod, tăieri de întinerire, tăieri în verde (utilitare, le zic eu).
Gasiti aici informatii utile despre taierea pomilor fructiferi ...
Recomandari de la specialisti privind tehnica formarii coroanelor la mar
In aceasta perioada incep lucrarile de primavara pe terenurile agricole si livezi, fapt pentru care se cuvine sa facem cunoscute sfatutilr unor specialisti in domeniu pentru fermierii mai putin experimentati dar si pentru cei care doresc sa isi imunatateasca bagajul de cunostinte.
Astazi vom reproduce un capitol, din lucrarea „Pomi, arbusti fructiferi, capsun – Ghid tehnic si ...
Secretele unei afaceri cu dulceata si siropuri
Mioara s-a inscris la cursurile de lucrator in productia conservelor, de competente TIC si de antreprenoriat, dorindu-si sa fie la curent cu metodele actuale de promovare si de vanzare a produselor si sa afle cele mai noi si mai eficiente procedee de conservare a fructelor si legumelor. Asa a aflat, de exemplu, despre metoda pasteurizarii. „Inainte nu raceam borcanele rapid, cum am invatat la ...
Calendarul lucrarilor pomicole pentru luna aprilie
Intrucat vremea s-a mai indreptat, specialistii spun ca acum este momentul prielnic pentru inceperea lucrarilor agricole in livezi si plantatiile de pomi fructiferi.
Dat fiind ca in aceasta perioada a anului sunt multe de facut in ceea ce priveste pomicultura, sfatul specialistilor adresat fermierilor este sa se apuce cat mai repede de treaba pentru a se putea bucura mai tarziu derodul muncii ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Pomi fructiferi" cu
3.96 / 5
din 45322 evaluari
Pagina: «1234»
Diverse
Graul necesita un aport echilibrat de nutrienti. Fertilizarea din toamna cu ingrasaminte ...
Datorita criteriilor de selectie gandite de MADR, unele categorii de fermieri au sanse mai mari ...
Ce este creditul pentru agricultura si cui i se adreseaza?
Un credit pentru agricultura ...
Cu toate acestea, nemultumirile legate de ghidul solicitantului nu intarzie sa ...
Potrivit celor mai noi declaratii ale oficialilor, primele apeluri pentru proiecte vor incepe ...
In ceea ce priveste bugetul, pentru aceasta sesiune s-au alocat aproape doua miliarde de lei. ...
In fiecare dimineata, miliarde de oameni de pe planeta ii savureaza aroma. In majoritatea ...
Seful AFIR recunoaste ca au existat intarzieri legate de finantarile de anul acesta. Totusi, ...
Conform datelor anuntate la Targul National al Mierii de directorul general adjunct al Directiei ...
In ceea ce priveste acest an, valoarea sprijinului acordat apicultorilor prin APIA este de ...