Hobby - 310 de articole in Agroromania.ro pagina 13 pagina 13
Cum se fac altoirile de sfarsit de vara la pomii fructiferi
De obicei, altoirile se fac incepand de la mijlocul lui august pana pe la inceputul lui septembrie, astfel ca, in cele mai multe cazuri, mugurii vor iesi abia primavara. Altoirile reusesc in proportie de 85-90 la suta, iar in cele ce urmeaza va vom prezenta pas cu pas care sunt procedurile ce trebuie urmate.
1. Trebuie sa va hotarati in primul rand ce anume vreti sa altoiti. Pomul care va fi altoit, ...
Patrunjelul, medicament pentru 100 de boli
Cumparat din piata cu mai putin de un leu legatura, patrunjelul este un ingredient cu o valoare mult mai mare, tinand cont de efectele sale terapeutice, fiind considerata una dintre cele mai eficiente plante-medicament.
Datorita gustului sau aromat si nu in ultimul rand, aspectului estetic pe care frunzele sale il dau mancarurilor din farfurie, patrunjelul este un ingredient intens folosit in ...
Salvia, medicamentul universal din gradina
Salvia este o planta cu multiple intrebuintari terapeutice. Se poate folosi sub forma de infuzie combinata (2-3 cani pe zi), de tinctura (30 de picaturi de trei ori pe zi, diluate in putina apa), de pulbere uscata (o lingurita rasa de trei ori pe zi, pe stomacul gol). Se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa sau cu ceai. Pulberea nu se pastreaza mai mult de 7 zile.
Este ...
Busuiocul - regele ierburilor aromatice
De-a lungul timpului, oamenii au inventat tot felul de obiceiuri legate de puterea pe care o da consumul sau simpla atingere a busuiocului. Dincolo de ritualuri si superstitii, busuiocul este utilizat si in ritualurile ortodoxe.
Dintre mirodenii, busuiocul este una dintre cele mai apreciate plante, in special in bucataria italiana si cea thailandeza. Aroma sa inconfundabila, amestec de cuisoare, menta ...
Mararul
Mararul este bogat in potasiu, sodiu si sulf, fapt pentru care este considerat un foarte bun diuretic. In trecut, era folosit pentru calmarea crizelor de epilepsie. Consumat sub forma de infuzie, acesta stimuleaza sistemul digestiv, semintele opresc sughitul, durerile de cap tusea, stimuleaza lactatia, ajuta la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor.
Mararul prezinta ...
Cultivarea si lucrarile de intretinere la cimbru
Uleiul esential (Oleum Thymi) contine 20—45% timol si se foloseste in parfumerie, intra in compozitia unor preparate cosmetice etc. Herba intra in compozitia ceaiului pectoral.
Cimbrul este un semiarbust peren, cu radacina pivotanta, lignificata. Tulpina este erecta, lignificata in partea inferioara si acoperita cu un suber cenusiu. Frunzele mici, oval-lanceolate, iar inflorescentele se dezvolta pe ...
Rozmarin - rosmarinus officinalis
Rozmarinul - Rosmarinus officinalis - este o planta arbustiva de origine mediteraneana, cu frunze mici, aciculare, foarte aromate.
Rozmarinul poate sa creasca pana la un metru, dar in conditiile din Romania, unde cel mai adesea este cultivat in ghivece, nu va depasi 40-50 de centimetri. Exista, totusi, soiuri rezistente la inghet, care pot sa reziste chiar la temperaturi de -5 pana la -10 grade ...
Cultivarea cepei si usturoiului de toamna
Ceapa si usturoiul prefera terenurile plane, bine nivelate, cu panta intre 1-3‰ si posibilitati de irigare. Terenurile trebuie sa fie permeabile, cu apa freatica la 3-4 m adancime, cu un grad scazut de imburuienare, neinfestate cu boli si daunatori. Structura acestora va fi buna - foarte buna, textura nisipo-lutoasa si luto-nisipoasa, pH-ul 6,5-7,8.
Foarte bune premergatoare sunt ...
Beneficiile uleiului de sofranel pentru sanatate
Beneficiile uleiului de sofranel se datoreaza constituentilor sai naturali, unici in lumea vegetala, care contribuie la mentinerea sanatatii celulelor si eliminarea grasimilor din tesuturi. Astfel, uleiul extras din sofranel furnizeaza acid linoleic conjugat, care acopera spatiile libere in care se pot depozita grasimile nemetabolizate in urma procesului digestiv.
Uleiul de sofranel se asimileaza ...
Cinci retete eficiente de preparare a leacurilor din coada soricelului
Coada soricelului contine ulei eteric, acizii achileic, formic, auteic, aconitic, ascorbic, folie, probionic, valerianic, palmitic, stearic, miristic, oleic, linoleic, succinic, urme de acid salicilic, cafeic, alcool etilic metilic, flavone, maltoza, zaharoza, glucoza, arabinoza, galactoza, dextine, aminoacizi, proteine, taninuri, substante anorganice cu elementele chimice fier, mangan, zinc, cupru, ...
Recomandari pentru plantarea bulbilor de toamna
In alegerea bulbilor de toamna, trebuie sa se tina cont de de o serie de aspecte. Pentru a va asigura ca veti avea flori cat mai mari si frumoase in primavara, trebuie sa efectuati in primul rand tesutul bulbilor. Acestia trebuie sa fie fermi, tari, fara parti moi sau mucegaite. De asemenea, suprafata bulbilor trebuie sa fie cat mai neteda.
Bulbii, adusi in tara in perioada calduroasa prezinta un risc ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Hobby" cu
3.93 / 5
din 39456 evaluari
Pagina: «56789101112131415161718192021»
Diverse
"In agricultura din zona noastra, in special in cea din sud-est si sudul tarii, suntem in ...
In topul producatorilor de cartofi din UE se mai afla Franta, cu 8,73 milioane de tone, urmata ...
Importanta folosirii rationale a fungicidelor
Un aspect esential este si managementul ...
Potrivit ANSVSA, controalele urmaresc verificarea respectarii conditiilor sanitare veterinare si ...
Directiva privind practicile comerciale neloiale, care are ca scop protejarea micului producator ...
Acordul incheiat cu autoritatile blocului comunitar prevede, insa, ca toata carnea importata va ...
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri trei acte normative care aproba trei ordonante de ...
"Exista domenii potentiale de crestere in acest an si as veni in primul rand pe ...
Piata romaneasca de servicii de agricultura digitala se apropie de 20 milioane euro, incluzand ...
Concursul, organizat in premiera in acest an, doreste sa identifice si sa premieze cele mai bune ...